fredag, november 06, 2009

Den Danske Salmeduo: De dybeste lag (Aero Music/Pladekisten)

Respekt for salme -og jazz

En duo der udelukkende spiller danske salmer er ikke hverdagskost her på bloggen. Men når det drejer sig de to erfarne jazzmusikere Christian Vuust på saxofon og klarinet og Hans Esbjerg, der til sammen udgør Den Danske Salmeduo, så er der til gengæld grund til at vågne op. Det er både jazzinteresserede og salmeinteresserede, der har grund til at høre efter.
Duoen har eksisteret siden 1996 og den nye CD, der har taget titel fra en ny salme skrevet af Fuzzy, er deres fjerde. For en der er knap så salmestærk, er der mange ukendte salmer imellem de 15 udvalgte. En rose så jeg skyde og Hil dig frelser og forsoner er blandt de mere kendte. Men det har ikke den store betydning for oplevelsen af pladen.
Vuust og Esbjerg har fuldstændigt styr på det de har gang i. Det virker så indlysende og logisk når de først spiller. Tonen rammer lige i mellemgulvet når man er glad for den nordiske folketone. Salmerne vokser sammen med klassisk musik, standardjazz og ny nordisk jazz. Har man salmerne med sig i sin kulturelle opdragelse, er det om ikke en spirituel oplevelse. Så er det under alle omstændigheder en meget smuk og rørende oplevelse, at blive suget ind i Den Danske Salmeduo's musikalske univers.
Bonusinfo:
Duoen spiller releasekoncerter i Vartov Kirke i Kbh. d. 9. november, Skt. Lukas Kirke i Århus d. 11. november og i Snejbjerg Kirke v. Herning d. 12. november.
På deres site er der flere koncertdatoer.
Den Danske Salmeduo: dendanskesalmeduo.dk

Ingen kommentarer: