mandag, maj 17, 2010

BodaBoda Duo: The rich and the famous (Your Favourite Jazz)

Frenetisk impro-duo
Det er en form for spanking af ørerne man udsætter sig selv for med BodaBoda Duo. Duoen med Slaraffenland-trommeslageren Bjørn Heebøl og Marie Key Band-guitaristen Jakob Thorkild er ikke bange for at give vores ører smæk.
De befinder sig i et univers mellem freejazz, noise og metal og er ikke nogen af delene. Der høvles afsted på guitaren og trommerne får ubønhørligt en ordentlig omgang tæsk. Det er meget tæt på, at være for meget. Men jeg bliver stædigt hængende og det er der, hvor det går op for mig, hvad det er de to vildbasser har gang i. I et tæt samarbejde har de på en dag i studiet fremavlet 6 numre der indeholder hidsige skift og soniske åreladninger.
På de seks numre Tastin', Speedin', Runnin', Thinkin', Screamin' og Challengin' anvender de numrenes modi, klangfladerne som udgangspunkt for improvsation. Det er BodaBoda Duo's tredje album. Duoen har udviklet sig til, at være et godt dansk - men vildt bud - på extrem metal uden at der går død i den.
Bonusinfo:
Duoen spiller sammen med Frederik Thaae (A Kid Hereafter) på Stubnitz i Århus på torsdag, som optakt til Spot Festivalen.
My Space: www.myspace.com/bodabodaduo

Ingen kommentarer: