torsdag, maj 06, 2010

Kjeld Lauritsen: Hammond Time (Music Mecca)

Godt Humør Time
Han er en af de musikere man skal arbejde ret hårdt for at undgå at høre, hvis man færdes ofte i det københavnske jazzmiljø - det er der nu ingen grund til. Man støder meget let ind i Hammond-mesteren Kjeld Lauritsen på jazzvandhullerne Blågårds Apotek og La Fontaine. Han er aktuel med en plade i eget navn, hvor han er sammen med Per Gade på guitar og Anders Holm på trommer.
Lauritsen har en forkærlighed for den klassiske swingende jazz, der ikke efterlader en fod i ro. Ofte nævnes Jimmy Smith, Jack McDuff eller Jimmy McGriff når talen falder på hammondjazz, hvor specielt de sidste to er ret bluesinspirerede. Det er også et område som Lauritsen dyrker mere tilbundsgående i bla. The Organizers. På den nye plade og den forrige Hammond Organ Swing træder bluesen mere i baggrunden. Dog startes pladen med en hyldest til en af de største orgelbetvingere nogensinde, nemlig Booker T. Jones, der mere havde sine rødder i bluesen end i jazzen.
Efter den og pladens andet nummer, Blågårds Blues får den klassiske jazz spillerum, bla. med de to Gershwin kompositioner The man I love og But not for me.
I selskab med Gade og Holm har Lauritsen lavet en tight og effektiv hammondjazzplade, der uden problemer varmer os. Per Gade får masser af plads til at spille en god Wes Montgomery-inspireret guitar på pladen, bla. på sin egen King of the ghetto.
Hammond time er Godt Humør Time!
My Space: www.myspace.com/kjeldlauritsen

Ingen kommentarer: