onsdag, maj 05, 2010

Sinne Eeg: Don't be so blue (Red Dot/EMI)

Primadivaen i dansk jazz
Sinne Eeg har fået prædikatet som renlivet jazzsangerinde, ubesmittet af poppens sødme. På hendes nye plade Don't be blue falder hun dog elegant i popgryden. Pladens sidste nummer Time to go er et behageligt popjazznummer, der lyder som var den taget fra Diana Krall's The girl in the other room. Resten af pladens numre piller dog ikke ved Sinnes position som primadivaen i dansk jazz.
Pladen byder på en blanding af egne ting og standards. I sidstnævnte kategori finder man My favourite things, som Sinne leverer i særklasse. Den selvskrevne Down on West Fuxing Lu er en herlig selvbiografisk sang om indtrykkene fra flere længerevarende engagementer i Kina. Don't be so blue er en plade, som Sinne har investeret en masse hjerteblod i. Modsat sidste års "lette" plade med danske standards. Det er modigt. Det kan høres at hun har været klar til at lave en værdig opfølger til den meget roste Waiting for dawn fra 2007. Det er en gennembearbejdet plade, hvor trioen med Jacob Christoffersen på piano, Morten Lund på trommer og Morten Ramsbøl på bas spiller veloplagt og -kvalificeret.
Sinne Eeg er en personlig sangerinde, der nok er det bedste bud vi har lige nu, på en sangerinde der ville kunne slå igennem udenfor landets grænser, som feks. Tyskland, hvor flere norske og svenske jazzsangerinder nyder stor popularitet.
Bonusinfo:
Sinne Eeg kan fra d. 25. til 27. maj opleves på Jazzhus Montmartre, hvor hun sammen med bla. Lars Jansson hylder Monica Zetterlund og Bill Evans samarbejde.
Sinne Eeg: www.sinnemusic.com

Ingen kommentarer: