mandag, november 29, 2010

KortJazzNyt uge 48 2010

På den norske public service kanal NRK kan man for tiden se den finsk producerede TV-serie Jazz i norden. Første afsnit blev vist 9. november og er tilgængelig i en måned herefter på NRKs website. Der er lavet syv programmer som hver varer 1 time. Der er primært fokus på svenske, norske og finske musikere. Mellem de mange interviews er der masser af koncertoptagelser.
Jan Garbarek, Thommy Andersson, Anders Jormin, Jon Christensen, Jonas Kullhammar, Karl Seglem og Jon Balke blandt de medvirkende.
Finske YLE, svenske SR og norske NRK har bekostet produktionen af programmet, hvilket forklarer de manglende danske musikere. 
Hvor hulen var Danmarks Radio med deres fedtører??!
- under rulleteksterne kan man se at de tre førnævnte stationer har leveret arkivmateriale sammen med DR. De kunne jo godt en gang...shame on you, DR!
www.nrk.no/programmer/sider/jazz_i_norden/

Saxofonisten Jonny Campbell er død. Han blev 93 år. I 40'erne var han sammen med broderen Jimmy og janitsharen Kaj Timmerman med i Harlem Kiddies. I 50'erne og 60'erne spillede han regulær bebop af høj karat. Leif Bjerborg fra Little Beat Records har skrevet en nekrolog i Politiken.
politiken.dk/kultur/musik/ECE1128417/50ernes-vigtigste-jazzsaxofonist-er-doed/

Marilyn Mazur får d. 3. december overrakt prisen EUROCORE - JTI JAZZ AWARD i Trieri Tyskland. Her spiller hun også en koncert med projektet Celestial Circle, der blev dannet til en afslutningskoncert på Molde Jazzfestival i 2008. Hun har John Taylor på piano, Josefine Cronholm på vokal og Anders Jormin på bas med i kvartetten, der også spiller på Nasjonal Jazzscene i Oslo d. 10. december og ligeledes turnerer i sommeren 2011. Koncerten på fredag bliver sendt i Saarländischen Rundfunk kl. 21.00.
www.sr-online.de/sr2/554/

I løbet af december afslører jeg her på bloggen, hvilke ti danske jazzalbums jeg synes er de bedste i 2010. Allerede nu kan du se hvilke albums der hitter hos de amerikanske jazzskribenter på deres website Jazz Journalists Association.
members.jazzjournalists.org/2010_Best

Ingen kommentarer: