tirsdag, januar 11, 2011

Eliel Lazo: El Conguero (Stunt)

Fra Cuba til Danmark
Cubanske Elial Lazo har lavet et album der præsenterer en knalddygtig percussionist. Det er samtidig også en charmerende rodebutik, hvor gode venner kigger forbi. Lazo kom til Danmark første gang i 2004, hvor han spillede sammen med DR Big Band. I 2007 slog han sig ned i Danmark og bor her nu med familie, cpr.nr. og hvad dertil hører. 
Titlen på pladen El Conguero betyder congasspilleren. Allerede som 19 årig i 2003 vandt han den prestigefyldte Percuba International Percussion Prize. Den åbnede døren for ham og der var hurtigt stor efterspørgsel efter det unge talent. Bla. pianisten Chucho Valdes, der betaler tilbage ved at medvirke på et par af denne plades højdepunkter. F.eks. balladen Martha, hvor Mads la Cour topper det hele med flygelhorn er en favorit med det samme. Pladen er indspillet i København, Havana og Madrid.
Den åbner med festfyrværkeriet Habana, hvorefter jeg bliver forvirret. Næste nummer lyder som et kultursammenstød mellem Gipsy Kings og et cubansk orkester. Titlen lyder Un gallego en la Habana - en sigøjner i Havana. Kuriøst.


Hanne Boel er med på Rythm Song og er udfordret i en grad - uden at falde igennem - hvor jeg næsten ikke kan høre at det er hende. Selvfølgelig kan professoren også klare den cubanske musik. Lazo har spillet med mange forskellige danske musikere i perioden hvor han har boet her og mange af dem medvirker på pladen. Mikkel Nordsø har produceret, mens fine folk som Ben Besiakov, Jens Søndergaard og Samuel Hejslet er inde over.
Der er nogle højdere på denne plade der alene gør, at nydere af cubansk skal have pladen. På numrene hvor de cubanske musikere medvirker er der ikke plads til kolde fodsåler.
My Space: www.myspace.com/eliellazo

Ingen kommentarer: