torsdag, marts 21, 2013

Monoswezi: The Village (Riverboat Records/World Music Network)


Mozambique, Norge, Sverige og Zimbabwe er de fire lande der bidrager med musikere til Monoswezi. Musikken består af traditionelle omarrangerede numre fra Zimbabwe. Som på det forrige album fra 2010 er den afrikanske musik det tydeligste bidrag. Lige under kan der så høres elementer fra jazz og nordisk musik. 

Saxofonisten Hallvard Godall, bassisten Putte Johander og trommeslageren Erik Nylander er det nordiske bidrag. Mens Hope Masike fra Zimbabwe synger og spiller på mbira - et tommelfingerpiano, som en af få kvinder. Calu Tsemane fra Mozambique synger og spiller percussion. Nordmanden Godall boede i 2008 et helt år i Maputo i Mozambique og fik her musikken ind under huden.

Det er de let genkendelige afrikanske rytmer, der dominerer. Kvintetten arbejder med det repetitive, der ikke kun kendes fra den rytmiske musik. Steve Reich's og Philip Glass' minimalistiske tanker er også tilstede. Hope Masike har en varm og blød stemme der sammen med Halvard Godall's saxofon er attraktionerne i Monoswezi. Det er verdensmusik i mødet. Det er verdensmusik i handling og det lyder godt.

Ingen kommentarer: