lørdag, september 01, 2018

The Monk Batucada: Gimme a Visa (The Monk Batucada) DL/stream

Det er ved at være tre år siden, at der sidst kom et album med Monk Batucada. Det er den amerikanske bassist Gasoline Monk, der står i spidsen for det københavnske undergrundsband, der huserer i udkanten af jazzen og hip hoppen. Albummet er en blanding af småpsykedelisk jazzfunk med en dunst af 70'erne der bliver spillet live. Det er kollektive grooves, der vokser og snurrer rundt. Der er også den mere moderne stil, hvor der smides en heftig omgang avantgardistisk EDM ind over det hele, som på trommefestnummeret Ndogo. 

Det er nok derfor jeg holder så meget af Monk Batucada. Det er ikke rigtigt muligt at indhegne dem. Der er den lumre Gimme a Visa, hvor der er tændt op i pejsen, godt understøttet af guitar, trombone og trompetsolo. Bandet er godt båret af blæserne, percussion og et løssluppent udtryk. De får en stor anbefaling herfra.
Monk Batucada har stort kult-potentiale og failer kun på et punkt. Musikken er kun udkommet digitalt. Den her udgivelse skriger på en udgivelse på LP eller kassettebånd.

Ingen kommentarer: