fredag, maj 10, 2019

Røgsignal: Bodies (Røgsignal) LP/CD/DL/stream

Der er gået næsten tre siden de udsendte debutpladen Pletter for solen. Nu er kvartetten Røgsignal klar til, at sende opfølgeren Bodies ud til vore ører. De har drypvis sluppet et par singler på Spotify. De har allieret sig med produceren Anders Boll, der bla. er kendt for Lowly og Efterklang. Det fortæller noget om ambitionsniveauet for bandet der stadig består af Nikolaj Bugge på guitar, Jakob Lauritsen på Rhodes, Henrik Lauritsen på bas og Jonas Møller Andreasen på trommer.

Bandet har endnu en gang arbejdet i dybden med udtrykket; musikken og det samlede lydbillede. Det er lyden af indiejazz, hvor der ovenpå et rocket beat, lægges stemningsfyldte flader, der er bygget op af Lauritsen på Rhodes og Bugge på guitar. Den nye plade er en udbygning af debutpladens stringente lydbillede. Det er en af den slags plader, man kan gå og hygge sig med, mens man støver lamperne af. Det er også en plade der kalder på lænestolens ro, hvor man sætter sig ned og fokuserer 100% på musikken.

Pladen har mere temperament og perifer uro i sig end debutpladen. Uroen kan feks. være det lidt slæbende beat på “ask all your”. Temperamentet dukker op flere steder. Det sker bla. når Nikolaj Bugge nedsmelter på guitaren i nogle rå og repetitive figurer, som i slutningen af åbningsnummeret “Gaze.”

Bodies er spændt til bristepunktet med melankolske og lyriske sange uden vokal. Røgsignal er et givende og levende bevis på, at den unge jazzscene har det godt i Danmark lige nu. Det er et album jeg vil anbefale til mange på min vej. 

Ingen kommentarer: