fredag, juli 12, 2019

Soren Skov Orbit - koncert på Huset - torsdag 11. juli CJF 2019

Med kun en vinylsingle på bagen og deres anden koncert nogensinde, var det en imponerende bedrift at Soren Skov Orbit havde samlet så mange publikummer til deres koncert i Huset, hvilket Søren Skov heller ikke var for fin til at påpege og takke for. Stilen kan bedst betegnes som etnisk modaljazz. Enkel jazz båret af en tydelig melodi, hvilket jeg allerede kendte fra de to numre på singlen. 

Rytmegruppen med Rune Lohse på trommer, Yohan Ramon på percussion, Mikkel Gomard på piano og Casper Nyvang Rask på bas lavede en organisk og spirende bund til Søren Skovs saxofon. Han spillede primært på sopransax og supplerede med lidt tenorsax undervejs. Joachim Schiødt gæstede undervejs på basklarinet og klarinet. Netop basklarinetten er en vigtig del på nummeret Orbit Bound, hvor Schiødt spillede den enkle melodi, som de andre bevægede sig omkring. 

Selvom de hedder Soren Skov Orbit er det et kollektiv. Det er i høj grad det samlede hele, der skal iagttages og lyttes til. Musikerne havde et forsigtigt udtryk, hvilket bla. Yohan Ramon og Mikkel Gomard demonstrerede fra deres pladser. De var der for at sikre at hele butikken lød godt, ikke for at sælge sig selv. Hvis der er en der skal fremhæves, så må det blive Casper Nyvang Rask, der med stor sikkerhed lagde et effektivt basgroove på hyldesten til Søren Skovs hood, Københavns nordvest kvarter NV. 

Undervejs i koncerten sneg der sig også toner fra afromusikken og fra de arabiske lande ind. Kamelerne sørgede for, at hvirvle sandet op i ørken-nummeret North Saharan Bargain. Afslutningsvis skal der kun lyde en enkelt klage: “Hvornår kommer der et helt album med Soren Skov Orbit?” Der er tydeligvis nok materiale og talent til noget der kunne blive en seriøst god langspiller.

Ingen kommentarer: