torsdag, januar 30, 2020

Arve Henriksen: The Timeless Nowhere: Towards language - live at Punkt/Acousmograph/Captured under mountainsides/Cryosphere (Rune Grammofon) LP/DL/stream

Arve Henriksens karriere er i forvejen ikke underdokumenteret. Det afholder ikke pladeselskabet Rune Grammofon fra, at udsende hele fire albums på en gang. Fire albums, der vel at mærke kunne have fungeret som selvstændige udgivelser. Det hele er samlet i boks, der er prydet med Kim Hiorthøys umiskendelige grafik. Den ene er en liveindspilning fra Punkt Festivalen mens de tre andre plader indeholder ikke tidligere udgivne indspilninger fra de seneste 12 år.

Arve Henriksen trækker vejret og spiller. Levende og nærværende med uforudsigelige, frisættende og fremmedgørende elementer. Her er hans faste lydmand og Jan Bang en sikker medspiller og et vigtigt holdepunkt. Arve Henriksen blander sang, sfæriske trompetlyde, fløjtelignende lyde fra trompeten og meget andet. De fire LP’er føjer flere spændende kapitler til Arve Henriksens musikalske eventyr. 

Ingen kommentarer: