mandag, juni 19, 2017

Torben Westergaard: Tangofied III (Gateway)

Det startede med Tangofied der var indspillet i Buenos Aires. Så kom Tangofied II, der var delvist indspillet i Buenos Aires og Danmark. Nu kommer treeren, der selvfølgelig er indspillet i Danmark sammen med dem, som bandleaderen, bassisten og komponisten Torben Westergaard kalder The Tangofied Ensemble; Anders Banke på basklarinet, Ida Nørholm på cello og Alejandro Sancho på guitar. De udgør et stærkt team der undervejs møder gæster som Anders Singh Vestergaard på accordion, Jacob Andersen på percussion, Andrea Pellegrini på vokal, Benedikte Artved på bratsch og Peter Rosendal på piano og harmonium.

Westergaard nævner slægtskabet mellem den nordiske jazz’ melankoli og tangoens vemodige nostalgi. Når man hører Tangofied III giver det god mening. Selv om melankoli og vemod er grundlaget for musikken, er der alligevel en opløftende stemning i flere numre, som f.eks. nummeret Bach. Det er heller ikke svært at blive rørt af nummeret Hugo, som Westergaard har skrevet til instrumentkollegaen Hugo Rasmussen, der døde i 2015. Anders Singh Vestergaards accordion finder sammen med Nørholms cello i et sammenspil, der veksler til Bankes basklarinet og Sancho’s guitar. Der sker med andre ord en masse i nummeret, der helt i Hugo’s ånd limes sammen af en aldrig svigtende bas. 
Tangofied III er et stemningsfyldt, næsten filmisk album, der både gør sig godt som soundtrack til hverdagen og til en stund i fordybelse.

Ingen kommentarer: