torsdag, juli 30, 2020

Majid Bekkas: Magic Spirit Quartet (ACT) CD/DL/stream

Den har potentiale til, at få prisen som årets interkontinentale jazzplade. Et album der kan hyldes på tværs af genrer og kontinenter. Eller måske bare årets interkontinentale plade, da jazz kun er en lille del af det store mangefarvede og kalejdoskopiske album Magic Spirit Quartet. 

Majid Bekkas fra Marokko både synger og spiller på oud, guembri og elguitar. Han er sammen med en uforlignelig nordisk gruppe musikere. Trommeslageren Stefan Pasborg suppleres med musikere fra den anden side af sundet, trompetisten Goran Kajfes og pianisten Jesper Nordenström, der bla. spiller sammen på den stærkt anbefalelsesværdige trilogi med Goran Kajfes Subtropic Arkestra, der kom mellem 2013 og 2017.

Der kan genfindes elementer fra Subtropic Arkestra i Magic Spirit Quartet. Sydende psychfunk mødes med gnawa-traditionen på albummet, som på de traditionelle numre Bania og Mrhaba. Her er Stefan Pasborg på hjemmebane, når han blander jazzens improvisationer med nordafrikanske rytmer. Det er trancenderende, dansende og overskudsfyldt.

Det er en af den slags albums, hvor man besættes og ikke kan lade være med at overgive sig fuldstændigt til energien og stemningen. Fire erfarne musikere bygger bro mellem Nordafrika og Norden. Mellem jazz, psych, funk, blues, gnawa og afro. Meget anbefalelsesværdig.

Ingen kommentarer: