In The Country -den næste Tord Gustavsen Trio?
Norske In The Country har vakt berettiget opsigt med deres debutalbum This was the pace of my heartbeat, som udkom marts 2005. Bla. er det konservative amerikanske jazzmagasin Downbeat faldet på halen for In The Country's lyriske musik, og det er på ingen måde er dagligdags kost, at Downbeat overhovedet lytter til andet end amerikansk jazz. In The Country er en pianotrio, som består af Pål Hausken (trommer), Roger Arntzen (bas) og Morten Qvenild (piano). Qvenild er også med i duoen Susanna & The Magical Orchestra, som har en ny plade på vej, hvor de primært har kastet sig over coverversions af bla. AC/DC,
Scott Walker, Leonard Cohen og Joy Division.
In The Country har allerede indspillet opfølgeren til debutpladen. Den udkommer til november på Rune Grammofon, hvor In The Country skal spille på London Jazz Festival. Indtil da kan du på In The Country's site downloade tre numre fra deres første plade, og selv bedømme om de, er den næste Tord Gustavsen Trio.
In The Country: www.inthecountry.no
My Space: www.myspace.com/inthecountrytrio
Susanna & The Magical Orchestra: www.susannamagical.com
My Space: www.myspace.com/susannamagical
Jazzpolitiet er ikke inviteret
På den anden opera/Zoo Bar kan man under CJF 2006 opleve en lang række navne fra jazzens randområder. Musikken vil bevæge sig i krydsfeltet inden for elektronica, cross-over og ”musikalsk hybridkunst”. Mange koncerter vil involvere flere kunstarter som fx lydkunst, scenekunst, billed-kunst, lyrik, støjæstetik og videokunst. I løbet af festivallens første weekend er der to minifestivaller på den anden opera/Zoo Bar. Den ene Sweat Box Session
foregår om eftermiddagen fra kl. 16 til kl. 20, her kan man opleve navne med en overvejende elektronisk tilgang til musikken. Arrangementet foregår i samarbejde med www.mymusic.dk.
Torsdag aften tyvstarter kollektivet Yoyo oyoy, med deres minifestival hvor bla. deres egne Kirsten Ketcher og Fjernsyn Fjernsyn er på scenen. Men også gamle undergrundshelte som Global Guaranty Orchestra og TS Høeg træder op på scenen, i løbet af den fire dage lang fest.
Mymusic: www.mymusic.dk
den anden opera: www.denandenopera.dk
Yoyo oyoy: www.yoyooyoy.dk
Svensk Hammond på Jazzhouse
Den amerikanske hammondbasker Joey DeFrancesco har uden tvivl bragt Jazzhouse's kunstneriske leder Lars Thorborg op i det røde felt, da DeFrancesco pga. for dyre flybilletter ikke kunne få råd til, at fragte sit band til København og efterfølgende afslog at optræde med Ulf Wakenius og Morten Lund, som erstatning for sit eget band. Heldigvis har guitaristen Ulf Wakenius et hammond projekt. Ulf Wakenius' Hammond Jazz Project indtager Jazzhouse tirs d. 11. juli. Pierre Swärd er manden bag det store instrument. Swärd har spillet på Hammond siden slutningen af 60'erne, og har udover rene jazzsammenhænge, også arbejdet med pop, hvor bla. Lisa Nilsson og Blacknuss Allstars er blevet serviceret.
Pierre Swärd: www.pierresward.se
Niels Lan Doky back to the roots
Vong Nguyet-Wishing Upon The Moon er navnet på et nyt band som kan opleves på Roskilde Festivallen i år. Bandet er med Niels Lan Doky og 11 andre musikere, hvoriblandt man finder de to vietnamesere Nguyen Quoc Trung og Thanh Lam, som begge var med Doky's Asian Session fra 1999. Stilen tager udgangspunkt i traditionel vietnamesisk musik, blandet op med moderne pop. Udover Doky, er den eneste ikke vietnameser franskmanden Xavier Desandre-Navarre på percussion, som vi ofte før er stødt på i Doky sammenhænge. Niels Lan Doky har siden slutningen af 90'erne skrevet flere sange til Thanh Lam, som i Vietnam, betragtes som en af de helt store sangdivaer. Vong Nguyet har endnu ikke udgivet noget.
Vong Nguyet spiller d. 30. juni på Roskilde og dagen efter i Pumpehuset, hvor Dansk Vietnamesisk forening står bag en støttekoncert for indsamling af hospitalsudstyr til Vietnam.
Musik i efteråret
I denne uge kigges der lidt på den anden side af sommeren og festivallerne, og hvad man kan opleve af udenlandske kunstnere på de danske jazzscener.
Fly, trioen med saxonisten Mark Turner, bassisten Larry Grenadier og trommeslageren Jeff Ballard er på en lille DK turné fra d. 1 nov. hvor de kan opleves i Esbjerg, Århus og København.
Curtis Stigers er i Danmark fra d. 18. oktober til d. 26. oktober, hvor han når at besøge Århus, Esbjerg, Odense og København.
Trompetisten Cuong Vu er i Danmark i slutningen af september, hvor han er på turné sammen med Jesper Løvdals Lovedale.
Saxofonisten Seamus Blake er på en miniturné med Trioscope fra d. 22. til d. 25 nov. hvor de bla kommer forbi Holbæk Jazzklub og Sun Ship i Århus
Curtis Stigers: www.curtisstigers.com
Cuong Vu: www.cuongvu.com
Trioscope: www.trioscope.com
mandag, juni 26, 2006
fredag, juni 16, 2006
Jazzpris byge
Kort før Copenhagen Jazz Festival starter prisregnen -en lettere byge, over de danske jazzmusikere. Den 29 år gamle Ben Webster pris bliver uddelt d. 5. juli på Husets jazzscene. Sidste år fik saxofonisten Jan zum Vohrde prisen. Det er hemmelighed hvem der får den i år, men ikke nogen hemmelighed hvem der skal optræde i løbet af aftenen. Der blive mulighed for at høre Stefano Bollani trio, Etta Cameron sammen med Ole Koch Hansen og The Ben Webster Surprise Orchestra, som bla. har de tre Jespere: Løvdal, Thilo og Bodilsen som medlemmer.
På Jazz Festivallens første dag overrækkes Palæ's jazzpris, og her er det ingen hemmelighed at Kasper Villaume er årets prismodtager. Sidste år var det en pianist fra en anden generation der modtog prisen, nemlig Niels Jørgen Steen.
Ben Webster fonden: www.benwebster.dk
Kasper Villaume: www.villaume.dk
Motians 75 år fejres
Det tyske pladeselskab Winter & Winter har lige udsendt Paul Motian On Broadway vol. 4 or the paradox of continuity. Den er med til at markere trommeslagerens 75 års fødselsdag, d. 25. marts. Motians store gennembrud kom med medlemsskabet at Bill Evans trio fra 1959-1964. Sidenhen arbejdede han med pianisterne Keith Jarrett og Paul Bley. Fra 1981 og frem har han lavet en lang række plader sammen med Bill Frisell og Joe Lovano. I 1992 startede han Electric Bebop Band, som guitaristen Jakob Bro idag er medlem af. Den nye plade består af en stribe standards, som f.eks I love you Porgy og Born to be blue. Chris Potter (sax) og Larry Grenadier (bas) bakker ham op, og Rebecca Martin (vokal) og Masabumi Kikuchi (piano) er gæster.
Debut fra guitarist
Guitaristen Christian Frank er nok ukendt for de fleste. Han spillede sammen med den svenske pianist Lars Jansson for 6 år siden, siden har han primært beskæftiget sig med blues og Cornelis Vreeswijk fortolkninger, men nu har han taget springet og debuterer med sin første plade i eget navn. Det er en afdæmpet jazzplade, med Franks egne kompositioner. Christian Frank får hjælp fra Søren Bebe (piano), Chano Olskær (trommer) og Thomas Ovesen (bas) på pladen. Du kan lytte til musikken på Franks site.
Christian Frank: www.christianfrank.dk
Interview med Costello og Toussaint
Elvis Costello og Allen Toussaint har lige udsendt The river in reverse på Verve. Toussaint er indbegrebet af en New Orleans musiker. Han har skrevet en lang række klassikere, hvor Working in a coalmine og Everything I do gonna be funky, er blandt de mest kendte. Han har samarbejdet med bla. Neville brødrene og Dr. John. Pladen er indspillet i New Orleans, som nok den første efter Katrina. Musikken er en hyldest til håbet og New Orleans. Amerikansk National Public Radio har for tiden en streamet udsendelse tilgængelig, med interview og en stribe numre med de to musikere.
NPR: www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=5461779
DR laver musikleksikon
DR.dk har redesignet deres musikdel og har i den forbindelse lavet et musikleksikon. Der er indtil videre kun lagt 150 navne på. Men der kommer indenfor kort tid, over 1000 nye navne på. Leksikonnet skelner ikke mellem genrer, så under A finder man både Afrika Bambataa (hip hop) og John Adams (klassisk). Ray Anderson, Cannonball Adderley og Albert Ayler er jazznavnene man kan finde under A. Der er enkelte danske navne repræsenteret, som feks. Niels Lan Doky og Lennart Ginman. DR's leksikon er skrevet af DR's egne højtkvalificerede medarbejdere.
Gaffa har også startet sit eget musikleksion. Den er lavet udfra Wikipedia modellen, hvor det er brugerne selv, der skal lave leksikonnet, dog med en vis form for redaktionel styring. Leksikonnet er fjollet udformet, da man skal søge på et navn. En søgning på 10 forskellige danske jazznavne, giver samme besked: "Ingen artikeltitler opfyldte forespørgslen". Det kunne være rart med en alfabetisk søgning, så man f.eks. kunne se hvilke kunstnere der gemmer sig under A. Istedtfor for at man skal søge i blinde. Gaffas leksikon bliver selvfølgelig spændende at følge, men kræver at der er mange brugere som vil skrive artikler, og er der ikke det, så bliver anvendeligheden meget begrænset.
DR's musikleksikon: www.dr.dk/musik/leksikon
Gaffa Pedia: www.gaffa.dk/pedia
Europæisk Real book
The real book nodebøgerne har eksisteret i mange år, og præsenteret musikere for noderne til alverdens udødelige klassikere fra den store amerikanske sangbog. For nylig blev der udsendt en europæisk pendant, af et amerikansk forlag vel at mærke. Den er interessant for både jazzmusikere og -lyttere. Nodebogen præsenterer et bredt udvalg af europæiske komponister, lige fra kendinge som Django Reinhardt og Niels Lan Doky til nye folk som italienske Antonio Farao og polske Michel Tokaj. Den indeholder værker fra over 100 komponister. På linket nedenfor -nu kommer det fede for jazzlytteren, kan du lytte til en ordentlig bunke af melodierne i en streamet udgave. Kom Europa rundt med jazzen!
Sher Music: www.shermusic.com/eurojazz_mp3.htm
Kort før Copenhagen Jazz Festival starter prisregnen -en lettere byge, over de danske jazzmusikere. Den 29 år gamle Ben Webster pris bliver uddelt d. 5. juli på Husets jazzscene. Sidste år fik saxofonisten Jan zum Vohrde prisen. Det er hemmelighed hvem der får den i år, men ikke nogen hemmelighed hvem der skal optræde i løbet af aftenen. Der blive mulighed for at høre Stefano Bollani trio, Etta Cameron sammen med Ole Koch Hansen og The Ben Webster Surprise Orchestra, som bla. har de tre Jespere: Løvdal, Thilo og Bodilsen som medlemmer.
På Jazz Festivallens første dag overrækkes Palæ's jazzpris, og her er det ingen hemmelighed at Kasper Villaume er årets prismodtager. Sidste år var det en pianist fra en anden generation der modtog prisen, nemlig Niels Jørgen Steen.
Ben Webster fonden: www.benwebster.dk
Kasper Villaume: www.villaume.dk
Motians 75 år fejres
Det tyske pladeselskab Winter & Winter har lige udsendt Paul Motian On Broadway vol. 4 or the paradox of continuity. Den er med til at markere trommeslagerens 75 års fødselsdag, d. 25. marts. Motians store gennembrud kom med medlemsskabet at Bill Evans trio fra 1959-1964. Sidenhen arbejdede han med pianisterne Keith Jarrett og Paul Bley. Fra 1981 og frem har han lavet en lang række plader sammen med Bill Frisell og Joe Lovano. I 1992 startede han Electric Bebop Band, som guitaristen Jakob Bro idag er medlem af. Den nye plade består af en stribe standards, som f.eks I love you Porgy og Born to be blue. Chris Potter (sax) og Larry Grenadier (bas) bakker ham op, og Rebecca Martin (vokal) og Masabumi Kikuchi (piano) er gæster.
Debut fra guitarist
Guitaristen Christian Frank er nok ukendt for de fleste. Han spillede sammen med den svenske pianist Lars Jansson for 6 år siden, siden har han primært beskæftiget sig med blues og Cornelis Vreeswijk fortolkninger, men nu har han taget springet og debuterer med sin første plade i eget navn. Det er en afdæmpet jazzplade, med Franks egne kompositioner. Christian Frank får hjælp fra Søren Bebe (piano), Chano Olskær (trommer) og Thomas Ovesen (bas) på pladen. Du kan lytte til musikken på Franks site.
Christian Frank: www.christianfrank.dk
Interview med Costello og Toussaint
Elvis Costello og Allen Toussaint har lige udsendt The river in reverse på Verve. Toussaint er indbegrebet af en New Orleans musiker. Han har skrevet en lang række klassikere, hvor Working in a coalmine og Everything I do gonna be funky, er blandt de mest kendte. Han har samarbejdet med bla. Neville brødrene og Dr. John. Pladen er indspillet i New Orleans, som nok den første efter Katrina. Musikken er en hyldest til håbet og New Orleans. Amerikansk National Public Radio har for tiden en streamet udsendelse tilgængelig, med interview og en stribe numre med de to musikere.
NPR: www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=5461779
DR laver musikleksikon
DR.dk har redesignet deres musikdel og har i den forbindelse lavet et musikleksikon. Der er indtil videre kun lagt 150 navne på. Men der kommer indenfor kort tid, over 1000 nye navne på. Leksikonnet skelner ikke mellem genrer, så under A finder man både Afrika Bambataa (hip hop) og John Adams (klassisk). Ray Anderson, Cannonball Adderley og Albert Ayler er jazznavnene man kan finde under A. Der er enkelte danske navne repræsenteret, som feks. Niels Lan Doky og Lennart Ginman. DR's leksikon er skrevet af DR's egne højtkvalificerede medarbejdere.
Gaffa har også startet sit eget musikleksion. Den er lavet udfra Wikipedia modellen, hvor det er brugerne selv, der skal lave leksikonnet, dog med en vis form for redaktionel styring. Leksikonnet er fjollet udformet, da man skal søge på et navn. En søgning på 10 forskellige danske jazznavne, giver samme besked: "Ingen artikeltitler opfyldte forespørgslen". Det kunne være rart med en alfabetisk søgning, så man f.eks. kunne se hvilke kunstnere der gemmer sig under A. Istedtfor for at man skal søge i blinde. Gaffas leksikon bliver selvfølgelig spændende at følge, men kræver at der er mange brugere som vil skrive artikler, og er der ikke det, så bliver anvendeligheden meget begrænset.
DR's musikleksikon: www.dr.dk/musik/leksikon
Gaffa Pedia: www.gaffa.dk/pedia
Europæisk Real book
The real book nodebøgerne har eksisteret i mange år, og præsenteret musikere for noderne til alverdens udødelige klassikere fra den store amerikanske sangbog. For nylig blev der udsendt en europæisk pendant, af et amerikansk forlag vel at mærke. Den er interessant for både jazzmusikere og -lyttere. Nodebogen præsenterer et bredt udvalg af europæiske komponister, lige fra kendinge som Django Reinhardt og Niels Lan Doky til nye folk som italienske Antonio Farao og polske Michel Tokaj. Den indeholder værker fra over 100 komponister. På linket nedenfor -nu kommer det fede for jazzlytteren, kan du lytte til en ordentlig bunke af melodierne i en streamet udgave. Kom Europa rundt med jazzen!
Sher Music: www.shermusic.com/eurojazz_mp3.htm
fredag, juni 09, 2006
Guide til VM i Jazzfodbold
VM i fodbold er startet, her er nogle tips til opvarmningsmusik til kampene.
Tyskland
Tok Tok Tok: I Wish (ZYX 2005)
-intim jazzpop med vokal, sax og bas.
Polen
Anna Maria Jopek: Upojenie (Universal 2002)
-hun spiller til Aarhus International Jazz Festival.
England
Polar Bear: Held on the tips of fingers (Babel Label 2005)
-noget af det bedste der er sket for engelsk jazz i mange år.
Sverige
EST: Viaticum (ACT 2005)
-Esbjörn og drengene kom på forsiden af Downbeat i maj.
Holland
Metropole Orkest & Elvis Costello: My flame burns blue (Deutsche Grammophon 2006)
-big bandet der er rigtigt stort, med strygere og hele pivetøjet.
Serbien
Bojan Z: Transpacifik (Label Bleu 2003)
-ny plade Xenophobia er på vej, mere rocket siger rygtet.
Italien
Bollani/Bollani/Lund: Gleda (Stunt 2005)
-2/3 dansk trio, med den italienske superpianist Stefano i spidsen.
Tjekkiet
Miroslav Vitous: Universal syncopations (ECM 2003)
-tjekkisk bas legende.
USA
Andy Bey: Tuesdays in Chinatown (Warlock 2001)
-han kommer til Operaen under CJF, lækkert lækkert lækkert.
Australien
Blake Wilner: The bookshop (Ant Jazz 2002)
-guitaristen der har skiftet den australske bush ud med Londons busser.
Brasilien
Bossacucanova & Roberto Menescal: Brasildade (Six degrees 2001)
-bossa i opdateret udgave, med brasiliansk guitar legende.
Frankrig
Laurent de Wilde: Stories (Warner 2002)
-elektro jazz pioner, vildt og melodisk.
Spanien
Speak Low: I'm gonna groove ya (Acid Jazz 2006)
-spansk orgel trio, der har funken godt inde under huden.
Ukraine
Misha Mengelberg: Senne sing song (Tzadik 2005)
-okay, han er godt nok fra Holland, det europæiske svar på Monk, men han er født i Ukraine.
Klagesange bliver nu udsendt
Tidligere i år skulle Jomi Massage's og DR Big Band's fælles udgivelse Klagesange have været udsendt. Men den blev udsat, da udgivelsen kolliderede med protesterne mod Muhammed tegningerne ude i verden. Problemet var at Jomi Massage aka Signe Høirup Wille Jørgensen havde iklædt sig en dannebrogsburka, hvor der kun var hul til munden. Nu er det vurderet, at stormen har lagt sig nok til at pladen kan blive udgivet. Den udgives d. 19. juni af århusianske Morningside Records.
Jomi Massage og DR Big Band optræder sammmen under Copenhagen Jazz Festival 2006.
Jomi Massage: www.jomimassage.dk
Morningside: www.morningsiderecords.dk
Stigers til Kolding
Curtis Stigers spiller den 4. juli kl. 20 på Kolding Teater. Han tager sin trio bestående af Matthew Fries (piano), Phil Palombi (bas) og Keith Hall (trommer) med.
Curtis Stigers: www.curtisstigers.com
Møster hædret endnu en gang
Den norske saxofonist Kjetil Møster fik prisen "Verdt å vente på" ved Nattjazzfestivalen i Bergen. Kjetil Møster blev tidligere i år kåret som årets jazztalent af International jazz festival organisation og International association for jazz education. Kjetil Møster spiller bla. i Zanussi 5, MZN3, The Core og King Midas. Kjetil Møster spiller på de store jazz festivaller i Canada i den kommenede tid.
Kjetil Møster: www.moster.no
My Space: www.myspace.com/kjetilmoester
Susi Hyldgaard til Canada
På de canadiske festivaller i Edmonton, Vancouver og Ottawa i juni og juli spiller Susi Hyldgaard. I år er der ekstra fokus på nordisk jazz. Udover Susi bliver der mulighed for canadierne for, at høre EST, Mats Gustafsson, Jeanette Lindström, Nils Petter Molvær, Wibutee, Torbjörn Zetterberg mfl.
Jazzkamikaze i konkurrence igen
I dagene 1. til 6. juli er der jazzfestival i den spanske by Getxo. Under festivallen afholdes der en konkurrence for unge jazzbands. Til forskel fra VM i fodbold stiller Danmark op her. De konkurrencevante vindere af Young Jazz 2005, Jazzkamikaze skal spille op mod bands fra Tyskland og Rusland.
Jazzkamikaze: www.jazzkamikaze.com
Ben Webster bog ud i Danmark
Frank Büchmann Møllers biografi på engelsk om Ben Webster, Someone to watch over me, som jeg har skrevet om tidligere, bliver også udsendt i Danmark af Syddansk Universitsforlag.
VM i fodbold er startet, her er nogle tips til opvarmningsmusik til kampene.
Tyskland
Tok Tok Tok: I Wish (ZYX 2005)
-intim jazzpop med vokal, sax og bas.
Polen
Anna Maria Jopek: Upojenie (Universal 2002)
-hun spiller til Aarhus International Jazz Festival.
England
Polar Bear: Held on the tips of fingers (Babel Label 2005)
-noget af det bedste der er sket for engelsk jazz i mange år.
Sverige
EST: Viaticum (ACT 2005)
-Esbjörn og drengene kom på forsiden af Downbeat i maj.
Holland
Metropole Orkest & Elvis Costello: My flame burns blue (Deutsche Grammophon 2006)
-big bandet der er rigtigt stort, med strygere og hele pivetøjet.
Serbien
Bojan Z: Transpacifik (Label Bleu 2003)
-ny plade Xenophobia er på vej, mere rocket siger rygtet.
Italien
Bollani/Bollani/Lund: Gleda (Stunt 2005)
-2/3 dansk trio, med den italienske superpianist Stefano i spidsen.
Tjekkiet
Miroslav Vitous: Universal syncopations (ECM 2003)
-tjekkisk bas legende.
USA
Andy Bey: Tuesdays in Chinatown (Warlock 2001)
-han kommer til Operaen under CJF, lækkert lækkert lækkert.
Australien
Blake Wilner: The bookshop (Ant Jazz 2002)
-guitaristen der har skiftet den australske bush ud med Londons busser.
Brasilien
Bossacucanova & Roberto Menescal: Brasildade (Six degrees 2001)
-bossa i opdateret udgave, med brasiliansk guitar legende.
Frankrig
Laurent de Wilde: Stories (Warner 2002)
-elektro jazz pioner, vildt og melodisk.
Spanien
Speak Low: I'm gonna groove ya (Acid Jazz 2006)
-spansk orgel trio, der har funken godt inde under huden.
Ukraine
Misha Mengelberg: Senne sing song (Tzadik 2005)
-okay, han er godt nok fra Holland, det europæiske svar på Monk, men han er født i Ukraine.
Klagesange bliver nu udsendt
Tidligere i år skulle Jomi Massage's og DR Big Band's fælles udgivelse Klagesange have været udsendt. Men den blev udsat, da udgivelsen kolliderede med protesterne mod Muhammed tegningerne ude i verden. Problemet var at Jomi Massage aka Signe Høirup Wille Jørgensen havde iklædt sig en dannebrogsburka, hvor der kun var hul til munden. Nu er det vurderet, at stormen har lagt sig nok til at pladen kan blive udgivet. Den udgives d. 19. juni af århusianske Morningside Records.
Jomi Massage og DR Big Band optræder sammmen under Copenhagen Jazz Festival 2006.
Jomi Massage: www.jomimassage.dk
Morningside: www.morningsiderecords.dk
Stigers til Kolding
Curtis Stigers spiller den 4. juli kl. 20 på Kolding Teater. Han tager sin trio bestående af Matthew Fries (piano), Phil Palombi (bas) og Keith Hall (trommer) med.
Curtis Stigers: www.curtisstigers.com
Møster hædret endnu en gang
Den norske saxofonist Kjetil Møster fik prisen "Verdt å vente på" ved Nattjazzfestivalen i Bergen. Kjetil Møster blev tidligere i år kåret som årets jazztalent af International jazz festival organisation og International association for jazz education. Kjetil Møster spiller bla. i Zanussi 5, MZN3, The Core og King Midas. Kjetil Møster spiller på de store jazz festivaller i Canada i den kommenede tid.
Kjetil Møster: www.moster.no
My Space: www.myspace.com/kjetilmoester
Susi Hyldgaard til Canada
På de canadiske festivaller i Edmonton, Vancouver og Ottawa i juni og juli spiller Susi Hyldgaard. I år er der ekstra fokus på nordisk jazz. Udover Susi bliver der mulighed for canadierne for, at høre EST, Mats Gustafsson, Jeanette Lindström, Nils Petter Molvær, Wibutee, Torbjörn Zetterberg mfl.
Jazzkamikaze i konkurrence igen
I dagene 1. til 6. juli er der jazzfestival i den spanske by Getxo. Under festivallen afholdes der en konkurrence for unge jazzbands. Til forskel fra VM i fodbold stiller Danmark op her. De konkurrencevante vindere af Young Jazz 2005, Jazzkamikaze skal spille op mod bands fra Tyskland og Rusland.
Jazzkamikaze: www.jazzkamikaze.com
Ben Webster bog ud i Danmark
Frank Büchmann Møllers biografi på engelsk om Ben Webster, Someone to watch over me, som jeg har skrevet om tidligere, bliver også udsendt i Danmark af Syddansk Universitsforlag.
tirsdag, juni 06, 2006
Helle Hansen og monstrene
En dansk big band plade med sang og original musik er ikke hverdagskost. Helle Hansen har i 20 år sunget med big bands, og er nu aktuel med sin anden plade sammen fynske Tip Toe Big Band. Here there be monsters indeholder Helle Hansens kompositioner i arrangementer af bla. Jesper Riis, Niels-Jørgen Steen, Erling Kroner og Peter Jensen. Musikken er udadvendt og melodisk, med sange på engelsk og lidt dansk. Pladen indeholder sangen Halloween of the heart, dedikeret til Hans Brockstedt, jazztrommeslageren der døde i 2002. Pladen er ude nu på Music Mecca.
Helle Hansen: www.hellehansen.dk
Featuring eller med
Copenhagen Jazz Festival 2006 programmet er nu offentliggjort, og inkluderer så mange koncerter, at det kan være svært at få et overblik over. I denne uge sættes der fokus på koncerter med gæster. Der er en tradition for at man under CJF kan opleve musikere i nye sammenhænge, som når Pat Metheney spiller med Niels Lan Doky i Tivoli, men også ude på de mere ydmyge scener er der spændende overraskelser.
Emil Hess Quartet feat. Søren Lee
Fredag d. 7, juli og lør. d. 8. juli kl. 0.00
Huset, Salon K
-Guitaristen Søren Lee har desværre ikke slidt for meget på scenegulvene i de senere år, men kan nu opleves med en gammel kumpan, saxofonisten Emil Hess.
Fritz Fontana Ensemble with Tys Tys and Pamela Kurstin
Man d. d. 10 juli kl. 22.30
Hofteatret/Teatermuseet
Maria Laurette Friis har skrevet ny musik til denne koncert, hvor Tys Tys får besøg af theremenisten Pamela Kurstin. Thereminen blev opfundet allerede i 1919, og man spiller på den, ved hjælp af håndbevægelser i luften, uden at røre instrumentet.
Rasmus Ehlers Trio feat. George Garzone
ons. d. 12. juli kl. 14.30
Jazzcup
-Den amerikanske saxofonist George Garzone vender atter tilbage til CJF og samarbejdet med pianisten Rasmus Ehlers. De lavede i 2002 pladen Brooklyn days sammen.
Pierre Dørges New Jungle Orchestra feat. Aida Nadeem
Ons d. 12. juli kl. 20.00
Havnescenen, Kulturhuset Islands Brygge
-Jungle orkestret har i år den irakiske sangerinde Aida Nadeem med på scenen. Nadeem har spillet i det irakiske symfoniorkester på fagot, men flygtede i 1991 til Danmark, hvor hun siden har bevæget sig over i sang og arabisk inspireret elektronica.
Rosendal, Earle & Templeton feat. Sinne Eeg
Fre d. 14. juli kl. 18.00
Bartof Café
Et spændende hold! Peter Rosendal har fået etableeret sin nye trio godt, med pladen Rosendal/Earle/Templeton. Sangerinden Sinne Eeg kan også opleves sammen med Butch Lacy under festivalen.
Mikkel Ploug Group feat. Mark Turner
Lør d. 15. juli kl. 21.00
Loco-M/S Stubnitz
Guitaristen Mikkel Plougs debutplade er på vej, hvor den amerikanske supersaxofonist Mark Turner ligeledes er med som gæst.
CJF 2006: www.jazzfestival.dk
En dansk big band plade med sang og original musik er ikke hverdagskost. Helle Hansen har i 20 år sunget med big bands, og er nu aktuel med sin anden plade sammen fynske Tip Toe Big Band. Here there be monsters indeholder Helle Hansens kompositioner i arrangementer af bla. Jesper Riis, Niels-Jørgen Steen, Erling Kroner og Peter Jensen. Musikken er udadvendt og melodisk, med sange på engelsk og lidt dansk. Pladen indeholder sangen Halloween of the heart, dedikeret til Hans Brockstedt, jazztrommeslageren der døde i 2002. Pladen er ude nu på Music Mecca.
Helle Hansen: www.hellehansen.dk
Featuring eller med
Copenhagen Jazz Festival 2006 programmet er nu offentliggjort, og inkluderer så mange koncerter, at det kan være svært at få et overblik over. I denne uge sættes der fokus på koncerter med gæster. Der er en tradition for at man under CJF kan opleve musikere i nye sammenhænge, som når Pat Metheney spiller med Niels Lan Doky i Tivoli, men også ude på de mere ydmyge scener er der spændende overraskelser.
Emil Hess Quartet feat. Søren Lee
Fredag d. 7, juli og lør. d. 8. juli kl. 0.00
Huset, Salon K
-Guitaristen Søren Lee har desværre ikke slidt for meget på scenegulvene i de senere år, men kan nu opleves med en gammel kumpan, saxofonisten Emil Hess.
Fritz Fontana Ensemble with Tys Tys and Pamela Kurstin
Man d. d. 10 juli kl. 22.30
Hofteatret/Teatermuseet
Maria Laurette Friis har skrevet ny musik til denne koncert, hvor Tys Tys får besøg af theremenisten Pamela Kurstin. Thereminen blev opfundet allerede i 1919, og man spiller på den, ved hjælp af håndbevægelser i luften, uden at røre instrumentet.
Rasmus Ehlers Trio feat. George Garzone
ons. d. 12. juli kl. 14.30
Jazzcup
-Den amerikanske saxofonist George Garzone vender atter tilbage til CJF og samarbejdet med pianisten Rasmus Ehlers. De lavede i 2002 pladen Brooklyn days sammen.
Pierre Dørges New Jungle Orchestra feat. Aida Nadeem
Ons d. 12. juli kl. 20.00
Havnescenen, Kulturhuset Islands Brygge
-Jungle orkestret har i år den irakiske sangerinde Aida Nadeem med på scenen. Nadeem har spillet i det irakiske symfoniorkester på fagot, men flygtede i 1991 til Danmark, hvor hun siden har bevæget sig over i sang og arabisk inspireret elektronica.
Rosendal, Earle & Templeton feat. Sinne Eeg
Fre d. 14. juli kl. 18.00
Bartof Café
Et spændende hold! Peter Rosendal har fået etableeret sin nye trio godt, med pladen Rosendal/Earle/Templeton. Sangerinden Sinne Eeg kan også opleves sammen med Butch Lacy under festivalen.
Mikkel Ploug Group feat. Mark Turner
Lør d. 15. juli kl. 21.00
Loco-M/S Stubnitz
Guitaristen Mikkel Plougs debutplade er på vej, hvor den amerikanske supersaxofonist Mark Turner ligeledes er med som gæst.
CJF 2006: www.jazzfestival.dk