onsdag, januar 22, 2020

Red Kite: Theory of colours (Jellymould) CD/DL

Henne i Brexit-land bor den danske pianist Esben Tjalve. Han har gruppen Red Kite - som ikke noget tilfælles med den norske prog-jazz gruppe af samme navn, som jeg skrev om for et halvt års tid siden. Esben Tjalves karriere som jazzmusiker har foregået i Storbritanien. Jeg har tidligere skrevet om ham når han har været sideman på landsmanden Henrik Jensens plader.

Red Kite består af den østrigske guitarist Hannes Riepler, den italienske trompetist Fulvio Sigurta, britiske Ross Hughes på basklarinet og britiske Tim Giles på trommer. I dette internationale sammenrend er der også blevet plads til den danske stjernebassist Jasper Høiby.

Musikken er et personligt take på lyden af nutidig jazz. Der lefles ikke for noget. Andet end en rigtig god jazzet grundstemning. Der trækkes forskellige elementer ind i musikken, hvor Sigurtas lettere distortede trompet på åbningsnummeret In Line er et godt eksempel. Hughes’ basklarinet placerer sig tydeligt i lydbilledet og giver en distinkt stemning.

Esben Tjalve bruger keyboards sammen med klaveret, som på Journey’s End, hvor han spiller en Moog-lignende basgang i tæt parløb med Høibys kontrabas. Høiby er i det hele taget god til at spille en groovy bas, som på den reggae inspirerede The Meeting eller på Silver Fox.

The Theory of Colours er et stærkt anbefalelsesværdigt album. I pressematerialet står der at de spiller på Jazzahead i Bremen til april. Jeg er helt sikkert på plads.
Note: Efter anmeldelsen af albummet har jeg fået at vide, at Esben Tjalve ikke længere bor i England, men er flyttet til Århus!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar