mandag, juli 15, 2024

Mass: Aarhus Jazzfestival - A-HUSET 14. juli

Der var ikke så megen tvivl, da jeg skulle vælge koncert, søndag eftermiddag, selv om der var flere spændende ting på programmet. Jeg ville høre trioen Mass på A-Huset. 

De var placeret midt i det sprælske lokale med publikum omkring sig, hvilet viste sig st være en god idé. 


Det er alt-saxofonisten Lasse Damsgaard der står i spidsen for trioen. Han er sammen med Harald Hagelskjær på bas og Gustav Hagelskjær på trommer, der også har skrevet flere af numrene til trioen. Det er ikke så lang tid siden, at jeg hørte Lasse Damsgaard med Three Body Problem, hvor der var en del elektronik ind over. Det er jeg meget begejstret for. På Mass’ to år gamle EP Shit Pigeon, bliver der også trykket lidt på effektpedalen ind ind i mellem. Det havde de helt forladt ved dagens koncert. Det skulle vise sig at være en god idé. 


De spillede nye og gamle numre. Harald Hagelskjær på bassen er steady as a rock. Han er limen i trioen. Flere numre blev båret af Haralds heftigt pulserende groove. Gustav skiftede på trommerne mellem det løse og det tighte. Som da de spillede Siv fra Shit Pigeon - skrevet af Gustav - det var et nummer der næsten faldt fra hinanden, jeg skulle koncentrere mig for at finde, det der holdte den sammen. Fedt! 


Lasse Damsgaards saxofonspil er båret af lange toner der svæver ovenpå rytmebrødrenes vilde sammenspil. Der er ingen effektjageri. Det er meget rent, som det bl.a. høres i nummeret om Aarhus legenden Munni, et nummer der blev afviklet i højt tempo.


Koncerten slutter med en ydmyg og dybfølt tak fra Lasse, fordi vi er kommet og har lyttet. Jeg vil også gerne takke for en vidunderlig søndag eftermiddag. 

Mass' Blog

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar