mandag, juli 15, 2024

Mikkel Ploug & Loren Stillman: Aarhus Jazzfestival - ERLINGS 13. juli

 

Det pisser ned udenfor, folk går forbi i regntøj og med paraply. Man kan høre dækkene på den regnvåde asfalt, der drøner forbi på Nørrebrogade lige udenfor døren. Jeg er havnet på Erlings Jazz- og ølbar. Igen et sted med lækre øl.

Guitaristen Mikkel Ploug er sammen med den amerikanske saxofonisten Loren Stillman på scenen, hvilket i tilfældet Erlings, betyder en plet på gulvet, hvor der ikke er borde, lige ved siden af indgangsdøren. Det var den første af flere koncerter med Ploug og Stillman - hvor de også spillede med kvartet.


Nu gælder det duoformatet. Noget som ikke er ukendt for Ploug, der også har gjort det med Mark Turner, hvor lavede albummet Faroe i 2018. Herfra spillede de Ploug og Stillman titelnummeret, hvor Mikkel Ploug fik den op på den store klinge med et lækkert loop hen mod slutningen af nummeret. 


Der var lummert i lokalet, Mikkel Ploug fik sagt at det var som at spille til saunagus. De spillede en flot udgave af Carl Nielsens Sænk kun dit hoved, du blomst. Højdepunktet indtraf da de spillede Joachim Badenhorsts Comacina Dreaming med westernvibes og twangy guitar. Stillman og Plougs sammenspil var smukt og intenst. Det var musik der rørte os ude i lokalet. Der er altid noget helt særligt over at være tæt på musikken, særligt når den var så givende som det var tilfældet med Ploug og Stillman, den eftermiddag på Erlings.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar