søndag, oktober 20, 2024

Svaneborg/Kardyb: Superkilen (Gondwana) LP/CD/digital

De udsendte deres første plade for fem år siden, to år efter landede de en kontrakt med det engelske pladeselskab Gondwana, som året efter i 2022 udsendte Over Tage. Så kom der en lille godbid for et år siden i form af EP’en At Home, med musikken fra Tiny Desk sessionen, som det amerikanske NPR sendte i hovederne på jazzlyttere over hele verden og vilde kommentarer som: “Not every day I discover a new Artist group and know I'm a fan for life. So soothing. So trance like yet a peaceful ride. So organic and warm. Well done boys well done!”


Nu er der atter et fuldlængde album fra duoen med Nikolaj Svaneborg på tangenter og Jonas Kardyb på trommer. Kan de holde stemningen oppe?


Ja tak, det kan de til fulde. De holder fast i nogle klare Svaneborg/Kardyb elementer, hvor musikken opstår i rummet mellem Nikolaj Svaneborg på tangenter og Jonas Kardyb på trommer. Åbningsnummeret er også titelnummeret. Det er en hyldest til byrummet Superkilen på Ydre Nørrebro. Et sted hvor diversiteten sprudler og spræller på skønneste storbyvis. De fortsætter med Cycles, hvor Nikolajs Wurlitzer kysser Jonas’ whiskers-drevne trommespil. Bassisten Milo Fitzpatrick fra Portico Quartet og Vega Trails tilføjer sammen med violinisten Maria Jagd nye stemninger til Svaneborg/Kardyb universet på det nummer.


Albummet er spækket med god stemning. De enkle melodier har dybde og rum i større grad end tidligere. Et nummer som Vakler har Jonas Kardyb i centrum med buldrende trommer. Men Tvillinger er en solstråle der finder vej i lytterens sind. Svaneborg/Kardyb tager på en større turné med det nye album. Den er et godt udgangspunkt for nogle gode liveoplevelser.

Bandcamp

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar