tirsdag, marts 14, 2023

Maria Faust: Mass of Mary (Estonian Record Productions) LP/CD/DL/stream

 

Mass of Mary er dedikeret til alle ofre for vold i hjemmet. Det handler ikke om at pege fingre, oplyse eller finde løsninger. Det er en konstatering og det mindste som komponisten og musikeren Maria Faust mener, at hun kan give tilbage til samfundet. Hun kombinerer middelaldermusik, jazz, estisk folkemusik og det hun kalder sonoristic comtemporary music, der kort fortalt - ifølge jazzbloggeren - handler om at skabe nye lyde og udtryk med eksisterende instrumenter.

Sammen med det estiske kammerkor Collegium Musicale og klassiske musikere indspillede hun musikken i Estland for et år siden. Resultatet foreligger på rød vinyl og er en uafrystelig stærk lytteoplevelse. Værket er bygget op omkring en den katolske kirkemesses vanlige struktur. Det er kirkens latin og græsk, der står som skelettet der skal holde virkeligheden oprejst. De omkranses af tekster på estisk om volden og det der sker. Om barnet der kalder på mor. 

Mass of Mary er endnu et højdepunkt i Maria Fausts karriere. Det er et album der kommer til, at stå som hovedværk. Alvoren, dramaet og skønheden er i forening på et album der uden problemer bevæger sig mellem genrerne

Bandcamp Maria Faust

Ingen kommentarer:

Send en kommentar