torsdag, september 20, 2007

Mazur får stor norsk kulturpris


Percussionisten Marilyn Mazur modtog d. 18. sep. Telenors internasjonale kulturpris for 2007 i Bærum Kulturhus i Norge. Prisen består af 250.000 norske kroner. I juryens begrundelse hedder det bla: "vinderen af Telenors kulturpris 2007 er en international artist som er berømt ikke bare for sin fremragende kunstneriske kvalitet, men for den overbevisende måde hun bryder etablerede kunstneriske og sociale grænser."
Prisen er tidligere overrakt til norske kunstnere indenfor specielt skuespil og kunst. Det er første gang en dansker får prisen og første at en jazzmusiker får prisen.
Tillykke til Marilyn!
Bonusinfo:
Mazur kan opleves d. 2 okt. på Mantziusgården i Birkerød og d. 4. okt. hos Giant Steps i Svendborg. Begge gange med Makiko Hirabayashi Trio.
Marilyn Mazur: www.marilynmazur.com


Loco får besøg af Tony Scherr
Han er singer-songwriter der spiller guitar, der har aftjent sin musikalske værnepligt (primært på bas!) hos så forskellige folk som Norah Jones, Bill Frisell, John Lurie, Michael Blake, Woody Hermann og Dakota Staton. Ifølge New York Times' Ben Ratliff er han visuelt en singer-songwriter i et barband, ikke en jazzmusiker, men sammen med de musikere han optræder med, improviserer de sig gennem det meste af deres koncerter. Det er heldigvis de samme musikere han tager med til København når han besøger Jazzclub Loco på Stengade 30 d. 6. og 7. oktober. Det drejer sig om trommeslageren Anton Fier og bassisten Rob Jost.
Han har netop udsendt pladen Twist in the wind.
Tony Scherr: www.myspace.com/tonyscherr

Ingen kommentarer: