mandag, august 08, 2016

Jakob Sørensen Bagland: Nomad (Jaeger Community) 10" vinyl

Jakob Sørensen udgav sidste år pladen Bagland, som jeg uden forbehold havde med på listen over årets bedste danske jazzplader. Han fortsætter nu med sit andet udspil. Denne gang er det blevet til en EP med fire numre, der udover at eksistere som download/streaming også udgives på en flot 10" vinyl. På Nomad holder han sammen på sit Bagland med Alex Jønsson på guitar, Frederik Sakham på bas, Mathias Jæger på klaver og Andreas Skamby på trommer. 

Pladen åbner med Eick. Jeg ved ikke om det er en hyldest til den norske trompetist Mathias Eick. Det er under alle omstændigheder musik der nærer slægtskab med nordmandens musik. På Eick præsenteres vi for en meget smuk blanding af jazz og folkemusik. Andreas Skambys nordatlantiske trommerytmmer finder sammen med Mathias Jægers og Alex Jønssons rytmefyldte og til tider afrikanskinspirerede spil. Henover det hele svæver Jakob Sørensens beroligende trompetspil.

Nomad er et koncentrat med kun fire numre. Jakob Sørensen får denne begrænsning vendt til en mulighed. På de fire numre præsenterer han noget forskelligt der alligevel fremstår helstøbt og sammenhængende. B-siden åbner med Brave Men. Sørensens rolige og sfæriske trompetspil er i dialog med de andre i et rytmeladet univers. Pladen lukkes ned med den rolige The Mountain that disappeared, hvor stemningen går mod aften. 

Det er en rigtig god opfølger til debutpladen. Jakob Sørensen udvikler sig lovende lige foran vore ører. Har du en pladespiller, så er der ingen vej udenom. Køb den.

Ingen kommentarer: