lørdag, december 14, 2019

Nikolaj Dam/Peter Buch/Peter Bruhn: Improvisationer (Forlaget Kornmod) kassettebånd >> Malte Dueholm: Er bladene blæst ned (Malte Dueholm) kassettebånd

Den energiske og idérige iværksætter Jonas Torstensen fra Odense startede i sommers Forlagt Kornmod, hvor han udover at distribuere supersmalle kassette- og vinyludgivelser også selv udgiver værker. Den første jeg har fået fingrene i, er med en fynsk trio, der spiller improvisationsmusik. Den ene side er med musik fra Teater Momentum i Odense. Det er min favoritside. Her spilles der skrøbelig saxofon henover en klumpet masse af lyde fremmanet af guitarer. Det low fi ambient impro, når der satses og eksperimenteres. Den anden side indeholder en optagelse fra Kunsthal Ved Siden af i Svendborg. Her bliver det mere sart og transparent. 

Det andet bånd er af en helt anden karakter, Det er guitaristen Malte Dueholm, der lavede EP’en Idyllendal for et par år siden, der har samlet et spændende band med Jonatan Bak (bas) og Simon Forchammer (trommer), der begge kendes fra Alawari der vandt Ung Jazz i 2017 og Jeppe Cloos (sopransax) og Laurits Hyllested (percussion). Det er nutidig nordisk avantgardejazz, der emmer af emotionelle lydlandskaber. Malte Dueholms guitar befinder sig i et flydende univers, Jeppe Cloos lyder som en ung Jesper Zeuthen. Forchammer og Hyldings trommer og percussion skaber sanseligt tæppe til Dueholms stemningsfyldte musik. 

Ingen kommentarer: