tirsdag, november 11, 2008

Soren Moller & Dick Oatts: The clouds above (Audial/Gateway)

Møllers inspiration fra Europa i det amerikanske

Pianisten Søren Møller har taget konsekvensen af, at han bor mere i New York end i Danmark og kalder sig nu konsekvent for Soren Moller (ihverfald på plade, mon ikke hans mor stadig kalder ham Søren?). Pladen The clouds above er Møllers anden sammen med saxofonisten Dick Oatts.

Den første blev rost af mange anmeldere. Den første ros til Søren i forbindelse med den nye plade skal gå på, at han holder fast i samarbejdet med Oatts.
Det er fornøjelse at lægge øre til Møllers overvejende romantiske univers. Søren Møller komponerer og spiller jazz med inspiration fra feks. europæisk klassisk musik og komponister som feks. Debussy, Rachmaninov og Brahms. Pladen indledes med duoens bud på hvordan Prokofiev's Balkonscene fra Romeo og Julie også kan lyde og det er ikke dårligt.
Resten af musikken er skrevet af Søren Møller, der sammen med Dick Oatts på saxofon og fløjte præsenterer os for spændende ny jazz, der til enhver tid trygt kan sættes på anlægget hjemme i stuen, uden risiko for at det falder i et, med savsmuldstapetet eller får bladene til at falde af stueplanterne.
Bonusinfo:
Søren Møller og Dick Oatts er på turné rundt i det jyske fra den 17. november, se mere på Møllers My Space. D. 22. november optræder de med Tip Toe Big Band i Odense på Posten, hvilket må falde Dick Oatts let, da han er gammelt medlem af Thad Jones/Mel Lewis Big Band.
Søren Møller: www.sorenmoller.com
My Space: www.myspace.com/sorenmoller

Camilo giver 5 koncerter i Danmark
Pianisten Michel Camilo og hans to medmusikanter Charles Flores på bas og Dafnis Priesto på trommer, når at give en enkelt koncert i New York i Carnegie Hall d. 13. november inden de drager til Danmark. Her giver de så til gengæld fem koncerter. Den første er lørdag d. 15. november på Magasinet i Odense, hvor han er en del af programmet til Odense Vinterjazz. Dagen efter søndag d. 16 november er han i Herning, hvor han på Fermatens scene præsenteres af jazzklubben Moor Jazz. De følgende tre dage kan han opleves på Copenhagen Jazzhouse.
Onsdag d. 19. november kl. 11-12 er det muligt at møde Michel Camilo in person, i Juhl-Sørensens showroom i København. Man skal tilmeldes på info@piano.dk til arrangementet, der er gratis. Du kan
høre ham fortælle lidt om sig selv og sine oplevelser. Han vil også spille et par numre.
Odense Vinterjazz: www.odensevinterjazz.dk
Fermaten: www.fermaten.dk
Copenhagen Jazzhouse: www.jazzhouse.dk
Juhl-Sørensen: www.piano.dk

Ingen kommentarer: