fredag, juli 12, 2019

Anders Mogensen 50 år - koncert i Prøvehallen - torsdag 11. juli CJF 2019

Sommeren har ramt København på den der rigtigt lækre måde. Gaderne er fyldte med solskinsglade mennesker i sommerklæder. Trommeslageren Anders Mogensen fyldte for nylig 50 år og havde taget de Hawaii inspirerede sommerklæder på til koncerten, hvor han sammen med gode musikalske kolleger fra den mangeårige karriere, spillede en fødselsdagskoncert. 

Det er Anders Mogensen, så der bliver ikke sparet på noget og mindst af alt de musikere som han omgiver sig med. De bliver pisket frem allerede fra starten, hvor Mogensen sætter et friskt pace på ride bækkenet. Det er heldigvis ikke noget problem for de andre at følge med. Nils Davidsen på bas og Niclas Knudsen på guitar, som Mogensen spillede med i When Granny Sleeps er på scenen sammen med Mads la Cour på flugelhorn og Hans Ulrik på saxofon. Undervejs kommer der flere gæster på scenen. 

Engelske Percy Pursglove på flugelhorn kommer på scenen, da de spiller Carl Nielsens Tit er jeg glad. Der er med andre ord lagt op til flugelhorns battle. Noget battle bliver det ikke, dertil er instrumentet alt for fredfyldt og rund i tonen. Til gengæld får englænderen vist hvorfor han bla. spiller i flere af de tyske radio big bands. Anders Mogensen er det naturlige omdrejningspunkt på scenen. Det er ikke fordi koncerten fyldes op med trommesoli. Det er istedet de oplæg og den årvågne og tighte stil som Anders Mogensen leverer til musikerne, så de kan levere deres soli.


Sidste nummer i første sæt er Hans Ulriks Walking in circles, hvor bassisten Jonny Åman også kommer på scenen sammen med saxofonisten Karl Martin Almqvist. To bassister og fire blæsere løfter taget på Prøvehallen og sender spilleglæde og energi direkte ud til publikum. En forrygende finale på første sæt. I andet sæt blev det lavet om på sammensætningen, så bla. Carl Winther kom med på piano. Jeg hastede videre i den lune sommeraften inden det nåede så langt med fine fødselsdagsfejring.

Ingen kommentarer: