fredag, december 18, 2009

KoncertJazzNyt


Niels Lan Doky tager i 2010 på en lille tur sammen med Morten Ramsbøl på bas og Alex Riel på trommer, hvor de bla. spiller i Remisen i Brande d. 4. marts, I Musikhuset i Århus d. 5. marts og Den Sorte Diamant i København d. 6. marts.

De første måneder af 2010 byder på en del spændende internationale jazzbesøg i Danmark. Legenden James Moody spiller tre dage i marts på Jazzhouse sammen med GinmanBlachmanDahl, herefter tager Curtis Stigers over på Jazzhouse, hvor han er på scenen intet mindre end 5 aftener.

I Horsens får man besøg af Brad Mehldau på solopiano og John Scofield, der har trommeslageren Bill Stewart med. I slutningen af januar kigger den danske new yorker og pianist Søren Møller forbi, hvor han spiller solopiano og fortæller om jazzbyen.

I København kan man løbe ind i John Scofield allerede i januar, hvor han d. 23. januar spiller sammen med Larry Goldings og Jack deJohnette i DR's Koncerthuset. I Koncertsalen i Tivoli kan man i april høre Dee Dee Bridgewater. Nogle dage senere i maj, kommer Melody Gardot i Falconer Salen på Frederiksberg. En tredje sangerinde Rickie Lee Jones kan allerede i marts høres i Vega.

Hun kommer også til Århus, hvor hun d. 2. marts indfinder sig på Trains scene. Norske Jaga Jazzist spiller også i Århus og København, på henholdsvis Train og Vega d. 24. og 25. februar. I Århus får man også fornøjelsen af funkyman Maceo Parker, der gør Train svedigt d. 17. april. Musikhuset i Århus får også besøg af Curtis Stigers i april. D. 20. maj sidder Michel Camilo ved flygelet i den store sal, hvor han sammen med Aarhus Symfoniorkester bla. vil spille Gershwin's An American in Paris og Rhapsody in blue.

Vi kan også glæde os over at den amerikanske pianist Kenny Werner tager på Danmarksturné i slutningen af januar sammen med Benjamin Koppel. Stefano Bollani kommer forbi Danmark i flere omgange, hvor han sammen med Morten Lund og Jesper Bodilsen bla. spiller i København, Odense, Horsens og Herning.

Copenhagen Jazzhouse: www.jazzhouse.dk
Horsens Ny Teater: www.hnt.dk
Vega: www.vega.dk
Train: www.train.dk
Musikhuset Århus: www.musikhusetaarhus.dk

Ingen kommentarer: