mandag, maj 24, 2010

Offpiste Gurus: Offpiste Gurus (Stunt)

En nødvendig parentes
Jeg er stor fan af Fredrik Lundin. Han er vores helt store personlige jazzsaxofonister, hvilket han har bevist gang på gang i over 25 år.
Det ændrer pladen med hans (og sangerinden og kæresten Trinelise Værings) seneste påhit Offpiste Gurus ikke meget på. Det er for det første ikke en jazz-cd. I stedet er det en ikke videre original rockplade. Pladen kan bedst betegnes som en parentes i Lundin's musikalske karriere. Lundin har selvfølgelig som musiker brug for at udvikle sig. Hvis han så har brug for at spille rock, for feks. at vække lysten til at spille old-school barytonsax som Lars Gullin i Gullin-hyldest ensemblet Silhouette, skal han være mere end velkommen til at spille rock.
Det er overhovedet ikke en lorteplade, den starter på nogle buldrende tomme kalorier, men så kommer der en række gode numre, som feks. I wanna go back og redder showet. Et fedt sax-vokal parløb i et skramlet kabaretnummer. Festen fortsætter med numre som No need to cry og In you absence.
Trinelise Væring synger modent og velovervejet, hun har ingen problemer med at omsætte de spøjse og skæve tekster. Bandet består af erfarne musikere der har spillet både rock og jazz; som feks. Jeppe Gram på trommer og Nicolai Munch-Hansen på bas. Guitaristen Rune Funch er ofte i fokus og er med til at skabe et et flot lydbillede - ikke ulig Gram og Funchs Grammofunch - som på et nummer som In your absence - download den! Du får også en fed Lundin saxsolo på det nummer. Bandet er bedst, når de spiller de stille numre.
Jeg kan ikke gennemskue om pladen vil få nogen betydning på rockscenen, men for jazzmusikeren Lundin får den kun indirekte betydning.
My Space: www.myspace.com/offpistegurus

Ingen kommentarer: