torsdag, august 20, 2020

Fredrik Moth Five: Take the B Train (Gateway) LP/CD/DL/stream

Andet album med Fredrik Moth Five er klar fortsættelse af første album, It could be Nina. På det nye album, Train, har han samme hold med som på den forrige. Mads Nørregaard på guitar, Lars Fiil på piano, Jesper Jagd på bas og David Besiakov på trommer. 

Fredrik Moths musik er jazz af den klassiske slags. Her er den vanlige struktur, hvor bandet er samlet, hvorefter der gives plads og luft til de enkelte medlemmer. Her er det en fornøjelse at opleve pianisten Lars Fiil, der i eget navn oftest bevæger sig i free jazzen og sammen med I Think You’re Awesome er i indiejazzen. Her spiller han længselsfuldt smukt særligt på Tuner ind på Samsø, hvor han med rum og vemod indrammer stemningen perfekt.

Mads Nørregaard er ikke uden grund "talk of the town" rundt i jazzens kroge. Hvis du vil vide hvorfor, kan du lytte til Perfect name, hvor han starter ud unisont med Moths saxofon og spiller melodien. Herefter er bolden givet op til en forfriskende beskidt guitarsolo.

Pladen åbner med en hyldest til New Orleans, N.O. Space Odyssey, hvor der spilles shuffle og Fredrik Moth toner rent på saxofonen. Take The B Train, der ikke minder om Ellington-klassikeren er hyldest til tog-turen, dengang man kørte uden mundbind. Fredrik Moths plade er både vellykket og corona-fri. Den er en reminder på, at jazz er godt på plade og giver lyst til at høre den live. 

Ingen kommentarer: