tirsdag, september 28, 2004

JAZZNYT UGE 40 2004D. 11. oktober udkommer der en ny CD med sangerinden Katrine Madsen. Den hedder Close to you. På pladen samarbejder hun med Jesper Bodilsens Trio, som udover Bodilsen på bas, består af Morten Lund på trommer og Stefano Bollani på piano. Derudover er der medvirker saxofonisten Hans Ulrik og trometisten Mårten Lundgren på nogle enkelte skæringer. Det er Stunt som står for udgivelsen. De turnerer i januar og april 2005.
Jesper Bodilsen Trio er på turné fra d. 19. til d. 30. oktober. Bent J, Flensborghus, Copenhagen Jazz House og Toldkammeret i Helsingør er nogle af målene. Desuden er det nye Musik & Teaterhus i Silkeborg på planen. D. 18. november spiller trioen på det hæderkronede spillested Sunside Jazz Club i Paris, som et led i Dansk Jazzforbunds fremstød for dansk jazz i Frankrig.
Trioens album Mi ritorni in mente fra sidste år har modtaget fantastiske anmeldelser i Danmark og i udlandet. I det franske Jazz Magazine har den været månedens CD og i Italien har den ligget på Top 10 for bedst sælgende jazz albums. Trioen har lige overstået en turne på Italienske festivaller hvor de spillede for fulde huse.
Trioen er igang med en ny CD, hvor Bollani bl.a. arrangerer danske popnumre, som f.eks. Det er ikke det du siger...
Ifølge den engelske magasin Jazzwise afholdes den anden årlige Guantanamo Bay Jazz Festival. Her underholder amerikanske Smooth Jazz orkestre, som f.eks. Dave Benoit Band, de amerikanske soldater og fængselspersonaler (dog ikke de indsatte, men så havde det vist også været en sag for menneskerettighedsdomstolen).
Jeg vil i den her sammenhæng citere Kresten Osgoods trommeskind "Krig er for tabere, bebop er for vindere"
Hip Hop dronningen Queen Latifah, som debuterede for 15 år siden med albummet All hail the queen, har lavet et jazzstandard album. Den hedder The Dana Owens Album. Hun siger at det forhåbentlig ikke er en engangsforestilling, da hun ikke er sikker på om hun kan rappe resten af sine dage. Herbie Hancock og Al Green er gæster på pladen, som bl.a. byder på I put a spell on you, Mercy mercy mercy og lush life.
Fra torsdag i denne uge og frem til december står der SuperDanish på menuen i Toronto, Canada. Et kulturfremstød med 140 optrædender skal sætte dansk kultur på verdenskortet, eller Canadakortet..hø hø. Hvad er et kultufremstød uden jazz? Torontoborgerne får mulighed for at høre Klüvers Big Band, Lotte Anker og Lelo Nika. desuden er Katrine Ring vært for SuperDanish Electronica, hvor Danmarks hårdeste Dj's spiller op, DJ Static & MC Nat Ill, DJ Tony M, DJ Morten Trøst og DJ Niz. Du kan læse mere ::HER::

Her er lidt om hvad efteråret byder på af pladenyheder:
September
Don Byron: Ivey-Divey (Blue Note) med Jason Moran og Jack DeJohnette
Sam Rivers: Vista (Meta)
Gonzalo Rubalcaba: Paseo (Blue Note)
John Lewis & Svend Asmussen: European Encounter (Collectables) oprindeligt udgivet i 1962 af Atlantic
Miles Davis: Seven steps The complete Columbia Recordings 1963-1964 (Columbia) 7 CD Boxsæt
Joel Harrison: So long 2nd Street (ACT)
Nguyen Le: Bakida (ACT) med Chris Potter og Renaud Garcia Fons
Roy Hargrove & The RH Factor: Strength EP (Verve) overskud fra sidste års Hard Groove
Oktober
Clark Terry: Mixed & Remixed (Vivicom)
Cassandra Wilson: After the beginning again (Winter & Winter)
Tom Waits: Real gone (Anti)
Clifford Jordan: These are my roots: Cliffod Jordan plays Leadbelly (Collectables) Pladen som inspirerede Fredrik Lundin til hans nyeste epos Belly up, er på gaden igen.
Wallace Roney: Prototype (High Note)
Nobody Beats The Beats: Drops from above (Universal) Rygtet fortæller at de også er med på Guru's kommende JazzmatazzCD
November
Caroline Henderson (Stunt)
Butch Lacy Trio (Stunt)
Jakob Christoffersen Trio (Stunt)

Ingen kommentarer: