tirsdag, april 12, 2005

Copenhagen Jazz Festival 2005


Idag har Copenhagen Jazz Festival offentliggjort det absolutte hovednavn. Det er Chick Corea & Touchstone, som jeg skrev for noget tid siden. Dog skal koncerten ikke foregå i Glassalen, som jeg skrev, men i den nye Opera. Du kan læse mere på Copenhagen Jazz Festivals site ::HER::

Operaen bliver ligeledes ramme om to andre koncerter. Vokajazzen står i højsædet, når Madeleine Peyroux og Curtis Stigers indtager scenen d. 8. juli. Tidligere på ugen vil operaen være vært for et 25 års jubilæum. Pierre Dørges Jungleorkester har sølvbryllup, og fejrer det med et gæstevisit af Yusuf Lateef. Lateef, som nok er den eneste, der har svunget obo'en i jazzen, bliver 85 år til oktober, så det er en ældre herre der indtager scenen sammen med evigtunge Pierre Dørge.

På Studenterhuset er der mulighed for, at opleve den sprudlende del af den danske jazz, repræsenteret af bl.a. Hess Is More, Delirium, Lovedale, BodaBoda Duo, Jeppe Gram Trio feat. Ned Ferm & Anders Christensen, Kresten Osgood / John Tchicai / Nicolai Munch-Hansen, Bandapart, Slaraffenland, Nicolai Munch-Hansen5, Fjernsyn Fjernsyn, Il Bastardo, Dynamite Vikings, Anderskov Accident, Matthew Garrison / Niclas Knudsen / Anders Mogensen etc. Det er jo som kæmpeæske fyldte chokolader, hvor der kun stykker man kan lide. Gad egentlig vide om der findes en kvalmegrænse for jazz, ligesom for chokolade?

Hvad med Povo? Jo, de er med. De spiller på Nordatlantens Brygge ons d. 6. juli kl. 21:00.

Jeg vender selvfølgelig tilbage med mere nyt, når der er nyt at melde.

Ingen kommentarer: