søndag, oktober 02, 2005

Det hele fra den Halle
Den herboende norske trompetist Gunnar Halle, med bla. Tys Tys på samvittigheden er pladeaktuel på to CD'er. Den ene er med gruppen Fattigfolket og den anden er 25 års jubilæumsudgivelsen med Pierre Dørges New Jungle Orchestra. Begge udgives af ILK Music, hvor Halle er med i den gruppe af musikere som står bag selskabet.Fattigfolket er en svensk/norsk kvartet med base i København, som med deres nye CD satser helhjertet på, at nå det franske publikum. CD'en hedder Le chien et la fille, og pladens melodier har franske titler. Fattigfolket vandt i 2003 den europæiske jazzkonkurrence på festivalen Tremplin Jazz d'Avignon, hvor prisen bla. var åbningskoncerten året efter, hvor de spillede for 1500 publikummer. Fattigfolket har taget afsæt i den amerikanske avantgarde jazz, men er på deres nye CD mere lyriske og melodiske end avantgarden normalt lægger op til.

Pierre Dørges New Jungle Orchestra er ude med deres 18. album og fejrede i sidste uge 25 års jubilæum. Deres nye CD er mere rå end deres seneste udgivelser. Det skyldes ikke mindst gæstemusikeren trompetisten Herb Robertson, som i mange år har samarbejdet med det fleste fra den amerikanske og europæiske avantgarde elite. Indspilningen blev til i 2001, og er en "right in ya face" plade. Der er kul på lige fra starten, med den ultrakorte Negra Tigra 1 (en meget vanvittig Tiger Rag), som er den første af fem Negra Tigra vignetter, der er spredt ud over pladen. En forrygende NJO plade, hvor megen af energien som vi kender fra deres koncerter er tilstede.
New Jungle Orchestra

Lisbeth Diers kimer i klokker
Percussionisten Lisbeth Diers som bla. er kendt for sit samarbejde med Hans Ulrik, Josefine Cronholm og Thulla har udsendt sin første soloCD. Den hedder Chimes, og er selvfølgelig med Diers selv på trommer og percussion, men også vokal. Hun har lavet en meget personlig plade, hvor hun har fået hjælp fra så markante musikere som den svenske bassist Anders Jormin, der gennem en lang årrække har været med til, at sætte sit præg på mange ECM indspilninger. En anden meget markant musiker er Ståle Storløkken, som tilhører en anden generation end Jormin. Storløkken er med i den norske gruppe Supersilent, og har medvirket på en lang række indspilninger fra det norske Rune Grammofon. Kombinationen af de to musikere en genial, da de tilføjer noget af det bedste fra nordisk jazz og kontemporær musik fra de sidste 30 år. Gunnar Halle er i front på trompeten og føjer flere dimensioner til musikken, med sit markante spil, og er et drøngodt valg fra Diers side.
Nils Petter Molvær sysler med populærmusikk for viderekomne, men det er aldri sært eller komplett ugjennomtrengelig, bare annerledes og opphissende." og kalder den årets bedste norske album.
Nils Petter Molvær http://www.nilspettermolvaer.com/
http://columbia.jp/malene/

Paolo Fresu sammen med Jesper Bodilsen Trio
Jesper Bodilsen har allerede en italiener med i sin trio, nemlig Stefano Bollani på piano, nu udvides den for en enkelt dag med en af Italiens store trompetister, Paolo Fresu. Kulturcenter Fuglsang ved Nykøbing Falster har før arrangeret koncerter med internationale stjerner, bla. Jacky Terrason. Nu er det så Fresu, som i forvejen spiller sammen med trommeslageren Morten Lund fra Bodilsen trioen, i Fresus Kind of Porgy and Bess.
http://www.kulturcenter-fuglsang.dk/arrangement.asp?ID=215http://www.paolofresu.it/pagesen/fram/main.asp

Ingen kommentarer: