mandag, oktober 10, 2005

Umuligt...og dog!
Ugens nyheder koncentrerer sig om ting der i teorien er umuligt, men "sagtens" kan lade sig gøre i virkeligheden.
En dansk jazzplade med svensksprogede sange med et 60 mand stort orkester...en jazzklub der fejrer 50 års jubilæum, og afholder kæmpe jubilæumskoncert...en jazzfestival i et sommerhusområde i Nordjylland udenfor sæsonen...tja dansk jazz er ihvertfald ikke kedelig.

Jazzkærlighed i stort format
Nikolaj Bentzon skriver nogle melodier og man giver ham hele DR's underholdningsorkester og et big band (60 mand), sætter svenske tekster skrevet af Östen Warnerbring på melodierne og sætter Søs Fenger til at synge dem. Så har man den nys udkomne CD A Jazz Romance feat. Søs Fenger og Nikolaj Bentzon, der iøvrigt er produceret af Chris Minh Doky. Doky har i samarbejde med Bob Ricketts stiftet ZebraCope Productions, der står bag den prestigiøse udgivelse.

Palle i Holbæk
Holbæk Jazzklub fyldte 50 år i august måned, og det er ikke gået stille af sig, med koncerter, en særdeles omfangsrig jubilæumsbog etc. På lørdag topper festlighederne, med en jubilæumskoncert. Palle Mikkelborg har skrevet musikken specielt til lejligheden. Han indtager selv scenen sammen sin gruppe, bestående af Mikkel Nordsø, Helen Davies, Moussa Diallo, Klaus Menzer, Ayi Solomon og Gert Sørensen. Derudover medvirker lokale strygere og korsangere mm. Koncerten udformes som en rejse gennem jazzklubbens hitorie, hvor musikken suppleres med lys og billeder. Jeg kan allerede nu afsløre at koncerten indledes med klubbens første formand Finn Kragerup på scenen.
www.holjazz.dk

Tversted Jazzydays
Lørdag d. 15. oktober starter Tversted Jazzy Days. Tversted er beliggende i Nordjylland. Festivalen kører i en uge og byder på et genremæssigt bredt program. Her er både Jette Torp, Caroline Henderson og Henriette Lundbøll på den kvindelige vokalside. Her er Willy Egmose og Jesper Thilo til swingkattene. Der er diverse trad. jazzbands til dans og fest. Sidst men ikke mindst er der også Tom McEwan, Eddie Skoller, Trash og Flemming Quist Møller til børnene. Så ved du ikke hvad du skal lave i efterårsferien, er Tversted Jazzy Days, nok et godt bud.
www.jazzydays.dk

Dansk musik fra New York
Bassisten Anne Mette Iversen, der bor i New York har lige været i studiet for, at indspille sin anden CD. Anne Mette Iversen Quartet består af saxofonisten John Ellis, som bla. spiller i Charlie Hunter Trio, og tidligere har indspillet med en anden dansker, Martin Schack. Ellis udsendte tidligere i år, den meget anbefalelsesværdige One foot in the swamp. De to andre medlemmer er Danny Grisett på piano og Otis Brown III på trommer. CD'en udkommer hen mod slutningen af året.
www.annemetteiversen.com

Koncertanmeldelser
Du finder mine koncertanmeldelser på www.nielsovergaard.blogspot.com Den seneste anmeldelse er fra d. 6. okt. hvor det er Alex Riel Trio der anmeldes.

Ingen kommentarer: