mandag, juni 26, 2006

In The Country -den næste Tord Gustavsen Trio?
Norske In The Country har vakt berettiget opsigt med deres debutalbum This was the pace of my heartbeat, som udkom marts 2005. Bla. er det konservative amerikanske jazzmagasin Downbeat faldet på halen for In The Country's lyriske musik, og det er på ingen måde er dagligdags kost, at Downbeat overhovedet lytter til andet end amerikansk jazz. In The Country er en pianotrio, som består af Pål Hausken (trommer), Roger Arntzen (bas) og Morten Qvenild (piano). Qvenild er også med i duoen Susanna & The Magical Orchestra, som har en ny plade på vej, hvor de primært har kastet sig over coverversions af bla. AC/DC,
Scott Walker, Leonard Cohen
og Joy Division.

In The Country har allerede indspillet opfølgeren til debutpladen. Den udkommer til november på Rune Grammofon, hvor In The Country skal spille på London Jazz Festival. Indtil da kan du på In The Country's site downloade tre numre fra deres første plade, og selv bedømme om de, er den næste Tord Gustavsen Trio.
In The Country: www.inthecountry.no
My Space: www.myspace.com/inthecountrytrio
Susanna & The Magical Orchestra: www.susannamagical.com
My Space: www.myspace.com/susannamagical

Jazzpolitiet er ikke inviteret
På den anden opera/Zoo Bar kan man under CJF 2006 opleve en lang række navne fra jazzens randområder. Musikken vil bevæge sig i krydsfeltet inden for elektronica, cross-over og ”musikalsk hybridkunst”. Mange koncerter vil involvere flere kunstarter som fx lydkunst, scenekunst, billed-kunst, lyrik, støjæstetik og videokunst. I løbet af festivallens første weekend er der to minifestivaller på den anden opera/Zoo Bar. Den ene Sweat Box Session
foregår om eftermiddagen fra kl. 16 til kl. 20, her kan man opleve navne med en overvejende elektronisk tilgang til musikken. Arrangementet foregår i samarbejde med
www.mymusic.dk.
Torsdag aften tyvstarter kollektivet Yoyo oyoy, med deres minifestival hvor bla. deres egne Kirsten Ketcher og Fjernsyn Fjernsyn er på scenen. Men også gamle undergrundshelte som Global Guaranty Orchestra og TS Høeg træder op på scenen, i løbet af den fire dage lang fest.
Mymusic: www.mymusic.dk
den anden opera: www.denandenopera.dk
Yoyo oyoy: www.yoyooyoy.dk

Svensk Hammond på Jazzhouse
Den amerikanske hammondbasker Joey DeFrancesco har uden tvivl bragt Jazzhouse's kunstneriske leder Lars Thorborg op i det røde felt, da DeFrancesco pga. for dyre flybilletter ikke kunne få råd til, at fragte sit band til København og efterfølgende afslog at optræde med Ulf Wakenius og Morten Lund, som erstatning for sit eget band. Heldigvis har guitaristen Ulf Wakenius et hammond projekt. Ulf Wakenius' Hammond Jazz Project indtager Jazzhouse tirs d. 11. juli. Pierre Swärd er manden bag det store instrument. Swärd har spillet på Hammond siden slutningen af 60'erne, og har udover rene jazzsammenhænge, også arbejdet med pop, hvor bla. Lisa Nilsson og Blacknuss Allstars er blevet serviceret.
Pierre Swärd: www.pierresward.se

Niels Lan Doky back to the roots
Vong Nguyet-Wishing Upon The Moon er navnet på et nyt band som kan opleves på Roskilde Festivallen i år. Bandet er med Niels Lan Doky og 11 andre musikere, hvoriblandt man finder de to vietnamesere Nguyen Quoc Trung og Thanh Lam, som begge var med Doky's Asian Session fra 1999. Stilen tager udgangspunkt i traditionel vietnamesisk musik, blandet op med moderne pop. Udover Doky, er den eneste ikke vietnameser franskmanden Xavier Desandre-Navarre på percussion, som vi ofte før er stødt på i Doky sammenhænge. Niels Lan Doky har siden slutningen af 90'erne skrevet flere sange til Thanh Lam, som i Vietnam, betragtes som en af de helt store sangdivaer. Vong Nguyet har endnu ikke udgivet noget.
Vong Nguyet spiller d. 30. juni på Roskilde og dagen efter i Pumpehuset, hvor Dansk Vietnamesisk forening står bag en støttekoncert for indsamling af hospitalsudstyr til Vietnam.

Musik i efteråret
I denne uge kigges der lidt på den anden side af sommeren og festivallerne, og hvad man kan opleve af udenlandske kunstnere på de danske jazzscener.
Fly, trioen med saxonisten Mark Turner, bassisten Larry Grenadier og trommeslageren Jeff Ballard er på en lille DK turné fra d. 1 nov. hvor de kan opleves i Esbjerg, Århus og København.
Curtis Stigers er i Danmark fra d. 18. oktober til d. 26. oktober, hvor han når at besøge Århus, Esbjerg, Odense og København.
Trompetisten Cuong Vu er i Danmark i slutningen af september, hvor han er på turné sammen med Jesper Løvdals Lovedale.
Saxofonisten Seamus Blake er på en miniturné med Trioscope fra d. 22. til d. 25 nov. hvor de bla kommer forbi Holbæk Jazzklub og Sun Ship i Århus
Curtis Stigers:
www.curtisstigers.com
Cuong Vu: www.cuongvu.com
Trioscope: www.trioscope.com

Ingen kommentarer: