torsdag, juli 03, 2014

Bjørnskov-Flensborg Quartet: Roots (LongLife /Pladekisten)

Det er bassisten Torben Bjørnskov der har været ankermand på dette projekt. Han ville gerne samle nogle musikere som han tidligere har spillet meget sammen med. Det skulle ikke være et Torben Bjørnskov featuring...projekt. Det skulle være et projekt som han satte i gang. Et projekt der ville få liv i kraft af de enkelte musikeres gode evner til musikalsk kommunikation og samarbejde omkring materiale og udtryk. Musikken er skrevet Bjørnskov og pianisten Pojken Flensborg. De indkaldte så trommeslageren Espen Laub von Lillieskjold og den engelske saxofonist Stan Sulzman, der bl.a. har spillet med Kenny Wheeler, Graham Collier og John Taylor.

I studiet har de fremelsket europæisk jazz med nordens melankoli. Sulzmans modne tone er et plus for kvartetten. Den afklarede myndighed som han spiller med, giver de andre musikere ro. Pojken Flensborg spiller med en melodisk flydende ligefremhed. Det er jazz for lytteren, der trænger til at stresse af. Det er ikke revolutionær jazz. Det er til gengæld godt spillet med en ikke alt for frembusende tilgængelighed.
Bonusinfo:
De spiller d. 11. kl. 21.00 juli på Café Blågårds Apotek i forbindelse med Copenhagen Jazzfestival og d. 14. juli kl. 16.00 på Pianoværkstedet i forbindelse med Aarhus Jazzfestival.

Ingen kommentarer: