fredag, januar 05, 2018

AddisAbabaBand: Rainbow War/Laika Laika Interstellar (AddisAbabaBand) 7”single/DL/stream

Århusianske AddisAbabaBand debuterede i sommeren 2015 med en LP, der kun kom i et meget begrænset oplag med håndtrykt cover etc. Nu er den forrygende afroplade heldigvis atter tilgængelig på vinyl efter, at den er udgivet med et almindeligt trykt cover. Det udadvendte og feststemte band med hele fem blæsere har eksisteret siden 2010. De blander ubesværet free jazz, psychedelica, westcoast funk og afrogrooves i Fela Kuti og Ebo Taylors ånd.

AddisAbabaBand er aktuelle med singlen Rainbow War/Laika Laika Interstellar. Førstnævnte nummer er skrevet af Jørgen Schmidt. Han var blandt pionererne i dansk reggae i firserne som bassist og komponsit i bands som Hjerter Knægt og SUB. I førstnævnte band spillede Schmidt sammen med Preben Kaels fra AddisAbabaBand. Jørgen Schmidt har skrevet nummeret Rainbow War i midtfirserne med Rainbow Warrior i tankerne. Bandet indspillede nummeret dagen før, Jørgen Schmidt sov stille ind. 


Det er blevet til en skøn afroprotestsingle, hvor teksten starter sådan her: "Money Man don't know what life's really worth. They're living in greed, dying in vain." 

Ingen kommentarer: