søndag, september 30, 2018

Foyn/Hess/AC/Sommer: Willow (Foyn Records) CD/DL/stream

Siden den norske sangerinde Live Foyn Friis debuterede på plade i 2011 sammen med Foyn Trio, har hun haft en forunderlig karriere. Hun har været særdeles aktiv på koncertscenerne i mange forskellige sammenhænge. Hun har lavet flere plader, bl.a. en sammen med Aarhus Jazz Orchestra. Hen over sommeren tiltrak hun sig opmærksomhed på Skanderborg festivalen, hvor hun med pop-projektet Liive vandt Live Camp konkurrencen.
Der er også udkommet en rendyrket jazzplade med Live Foyn Friis, denne sommer. Hun er sammen med trommeslageren Daniel Sommer, pianisten Nikolaj Hess og bassisten Anders "AC" Christensen og gæstesaxofonisten Lubos Soukup på pladen Willow, der indeholder 6 numre skrevet af Live Foyn Friis og 7 jazzstandards.

Det er en velfungerende vokaljazzplade. Kender man og holder af Live Foyn Friis' stemme er der ingen vej udenom. Vi får kendinge som (In my) Solitude, Someone to watch over me etc. Jeg har sagt det før. Nikolaj Hess er en af vores bedste jazzvokal-akkompagnetører. Sammen med AC og Sommer skaber de en fin ramme for den mest rendyrkede jazzplade fra Live Foyn Friis indtil videre.

Ingen kommentarer: