tirsdag, september 07, 2021

Nikolaj Hess: Spacelab & Strings (Sunnyside Records) CD/DL/stream >> Artur Tuznik/Simon Olderskog Albertsen/Flavia Huarachi: The Space Above (Artur Tuznik) stream

 

Albummet åbner med - en for mig  - kær gammel kending. ECM Country var med på bandet Spoiled Childs CD (og nej, den findes ikke på Spotify), der kom i 2007. Her var nummerets komponist, pianisten Nikolaj Hess, en del af bandet. Nu har han fundet den frem igen og præsenterer den som en del af projektet Nikolaj Hess Spacelab & Strings. Spacelab trioen består som vanligt af Nikolaj, broderen Mikkel Hess på trommer og bassisten Anders AC Christensen. De får følgeskab af en strygerkvartet. Nikolaj Hess' kompositioner har taget farve af den klassiske musik, hvilket han heller ikke lægger skjul på i titlerne, Ravel Reflections, Adagio Kontra Punk. Det er strygerkvartettens klang der mødes med jazztrioens rytme og improvisation.



Nikolaj Hess' instrumentkollega, den herboende polak Artur Tuznik har også lavet et album, hvor han også lader jazz og klassisk musik mødes. Han er medlem af trioen The Space Above, hvor han er sammen med den klassisk uddannede herboende Flavia Huarachi fra Bolivia, der også bruger traditioner fra hjemlandet. Sidste mand er norske Simon Albertsen på trommer og slagtøj. De kender hinanden fra Københavns kreative musikscene. De åbner udgivelsen med arien fra Goldberg Variationerne. Det er i sig selv imponerende, hvordan de er tro mod originalen, samtidig med at de udfordrer den så inderligt, bla. med Albertsens nænsomme slagtøj. Det er betegnende for et smukt og sammehængende kammerakustisk album, der viser en anden og mindre forudsigelig side af mødet mellem klassisk og jazz.

Nikolaj Hess Bandcamp

Facebook Artur Tuznik

Ingen kommentarer: