torsdag, juni 08, 2023

Aske Stubkjær: Tænker tanker (White Penguin Records) LP/DL

 

Han spillede opvarmning for Svaneborg Kardyb på deres Danmarksturné i marts og har også deltaget i JazzDanmarks Jazzkonkurrencen. Nu er han aktuel med sin første EP. Den hedder Tænker Tanker. Det er en passende titel til en plade med fine rolige og småfilosofiske numre. Aske Stubkjær spiller trommer - bla. i bandet Tundra, hvor han er sammen med Nikolaj Svaneborg. På den aktuelle plade spiller han på pianette, percussion og supplerer med reallyde. Han får hjælp af Steffen Nordenstam på guitarer og diverse, Erik Lunde Michaelsen på flygelhorn og Johanne Andersson på cello. 

Det er enkle melodier, hvor der ikke sker ret meget. Aske Stubkjær tilføjer ambience gennem de lyde han supplerer musikken med. Fjern susen eller knitren er med til at skabe “støjende” tæppe underneden. Det fungerer rigtigt godt når man tager hovedtelefonerne på og skruer op. 

Pladen kan sagtens fungere som et lydtæppe eller baggrundsmusik. Men åbner sig først op når man kommer ned til de mange lag, der folder sig ud under det skramlende pianette. Tænker tanker er en vellykket og anbefalelsesværdig plade til dem der trænger til en rolig plade med dybder.

Bandcamp

Ingen kommentarer: