lørdag, marts 05, 2005

Jazznyhed

Vi har set det før, men det er alligevel lidt skægt, når jazzmusikere spiller rock. Senest er bassisten Anders Christensen blevet medlem af Raveonettes, de er lige nu på tur i England. Det kan være at de blev inspireret af Tim Christensen, som har haft Nicolai Munch-Hansen som fast medlem af sit band, i flere år. En anden mindre rocket musiker, Rasmus Nøhr har på sin nuværende turné to tredjedele af bandet Ibrahim Electric med, nemlig Jeppe Tuxen og Niclas Knudsen.

Bassisten Arild Andersen udgiver den 13. april en ny plade på ECM, under navnet Arild Andersen Electra har han skabt en supergruppe bestående af bl.a. Eivind Aarset, Arve Henriksen og Patrice Heral.

Arve Henriksens gruppe Food har udsendt sin sidste plade, Last supper. Trompetisten har fået for travlt med sin solokarriere og andet som f.eks ovenstående, at han har spist det sidste måltid. Pladen er som den forrige, Veggie udgivet på Rune Grammofon. Den engelske saxofonist Iain Ballamy er medlem af gruppen, som blev dannet i forbindelse med Molde Jazzfestival i 1998, og på sine to første plader, udelukkende var akustisk. Det blev ændret med Veggie fra 2002, som endda blev nomineret til en norsk Grammy. Hvad der sker med en anden gruppe, som Henriksen ligeledes er dybt inde i, Supersilent er der for nuværende meget stille om.

Bassisten Dave Holland udgiver i næste uge sit første album, på eget selskab. Han har skabt Dare2 Records efter at han har udgivet musik på ECM Records i over 30 år. Han forlod ECM p.g.a. økonomiske og udgivelsespolitiske uoverensstemmelser. Han understregede at han altid har haft kunstnerisk frihed, men at han i de senere år har haft lyst til at udgive mere end han fik lov til på ECM Records.

Ingen kommentarer: