søndag, marts 13, 2005

Jazznyhed

Sonny Rollins var i studiet i oktober for, at indspille materiale til et nyt album. Det er efterhånden fem år siden han sidst udgav nyt materiale. Han har stadig kontrakt med pladeselsakbet Milestone, som nogenlunde samtidig med, at mr. Rollins var i studiet, blev solgt til Concord (sammen med hele Fantasy gruppen). Derfor hersker der en vis usikkerhed om udgivelsestidspunkt.

Benjamin Koppel har oprettet hovedkvarter på Valby Langgade under årets Copenahgen Jazz Festival. Han spiller ikke mindre end 9 gange, på to forskellige steder på Valby Langgade under festivallen. Der er også mulighed for at løbe ind i den travle saxofonist andre steder i løbet af festivallen. Du kan se mere ::HER::

Global Motion er i Danmark til både Copenhagen og Aarhus Jazz Festival. Gruppen blev dannet i 1999 af den hollandske tenorsaxofonist Marc Mommaas og pianisten Nikolaj Hess. Idag er gruppen blevet til en kvintet, og de udsender i denne måned nyt materiale.
Down Beat skrev i juni 2004: "Global Motion is always in stylistic motion, spanning bop, ECM-esque soundscapes and free-form chamber dreams"
Du kan læse mere om gruppen og høre musikeksempler ::HER::

Ingen kommentarer: