mandag, januar 30, 2006

Mark Turner på DK besøg
Guitaristen Mikkel Ploug Petersen har inviteret den amerikanske saxofonist Mark Turner med på sin kommende plade. De går i studiet i midten af februar. Bor man i Århus eller omegn kan man opleve Mikkel Ploug Petersen Group feat. Mark Turner på Gyngen d. 14. februar. Mark Turner er ikke uvant med det danske jazzmiljø, han medvirker bl.a. på Jakob Bro's Sidetracked og Aldo Romano's Jazzpar plade. Turner har indspillet adskillige soloplader for Warner og medvirker på plader med Brad Mehldau og Kurt Rosenwinkel. Mikkel Ploug Petersen's musik kan du høre på hans site: www.mikkelplougpetersen.com

Sound of Choice spiller Rugby

Trioen Sound of Choice der består af guitaristen Hasse Poulsen, saxofonisten Fredrik Lundin og trommeslageren Lars Juul er klar med deres sjette album. De befinder sig fortsat i deres helt eget univers i en blanding af finurlig eksperimenterende musik på kanten af et eller andet. Du kan høre eksempler på musikken på Fredrik Lundin's site. Pladen hedder Rugby in Japan og udgives af det østrigske pladeselskab PAO.
Fredrik Lundin: www.fredriklundin.com

6 dobbelt fra svenske Moserobie

I januar 2004 afholdte det svenske Moserobie Records en tre dage lang festival på Mosebacke Etablissement i Stockholm, hvor en lang række af deres kunstnere optrådte. De kunstnere er nærmest også synonyme med det hotteste på svenske jazzscene lige nu. Torbjörn Zetterberg, Ludvig Berghe, Fredrik Nordström, Magnus Broo, Jonas Kullhammar, Fredrik Ljungkvist og mange flere. Moserobie har under titlen Moserobie Jazz Manifesto udsendt en 6 dobbelt CDboks, som dokumentation for koncerterne.Senere kommer der også en DVD fra koncerterne.
Moserobie: http://www.moserobie.com/main.html

Jim Black til Århus

Trommeslageren Jim Black har med AlasNoAxis skabt et kultorkester indenfor jazzen. Sunship præsenterer orkestret d. 28. marts. AlasNoAxis udsender ligeledes en ny plade på Winter&Winter. Dogs of great indifference er indspillet i slutningen af 2005 i Brooklyn Recording Studio. Udover Black er medlemmerne Chris Speed, Skuli Sverrisson og Hilmar Jensson.
Jim Black: www.jimblack.com

Ingen kommentarer: