mandag, januar 30, 2006

NYNDK: Fra NY til N og DK
I 2004 udsendte bandet NYNDK Jazz Collective deres debut CD. Dette skete uden den store opmærksomhed herhjemme, måske mest fordi pladen kun udkom i USA, som også er basen for bandet. Men NYNDK er lidt dansk og i øvrigt også lidt norsk og amerikansk. Nu får vi mulighed for at høre pladen, som bliver udgivet af Cope Records. Derudover tager de på en turné som bringer dem til både Sverige, Danmark og Norge.
NYNDK Jazz Collective består af Søren Møller på piano, norske Ole Mathisen på sax, norske Per Mathisen på bas og amerikanske Chris Washburne på basun. På turnéen skiftes Anders Mogensen og Karsten Bagge til at tage sig af trommerne. Basunisten Chris Washburne har bevæget sig bredt rundt i jazzen, fra Arturo Sandoval og Tito Puente til Anthony Braxton og Jaki Byard.
Allmusic.com's Scott Yannow gav deres plade 4 ud af 5 stjerner.
Søren Møller:
http://www.sorenmoller.com/
Chris Washburne: http://chriswashburne.com/

Sigurd og Big Bandet sammen i børneprogram
I den forløbne uge har Sigurd Barrett og DR Big Band været i TV-byens studie 3, for at lave et nyt børneprogram til DR1. På Jazzø - øen, hvor alting swinger, er der rytmerotter, hornugler, trutfisk, strudsen Bobip , jazzhuse med swingdøre og Dr. jazz, spillet af Jesper Thilo, der ved næsten alt om jazz. Og hvis nogen overtræder øens jazztakt og -tone kommer jazzpolitiet!! Dr. Jazz er ved at skrive en historie om jazzen, men der er huller i stoffet. Derfor træder Sigurd og Big Bandet til for at hjælpe den gamle jazzprofessor. På fælles skattejagter - med alt hvad det indebærer af at læse skattekort og løse gåder - får de samlet instrumenternes historier til Dr. Jazz, så han kan få sit værk skrevet færdig.
Samtidig med at Sigurd og Big bandet bliver vist i TV til efteråret, vil de turnere sammen rundet på landets skoler.

DR Big Band: http://www.dr.dk/bigband

Jazzklub på Stars i Vordingborg
I forbindelse med VinterJazz festivalen starter Vordingborg spillestedet Stars en ny jazzklub. De kickstarter med en superstjerne.Pianisten Michel Camilo kommer forbi d. 4. februar og giver en solokoncert, og har man hørt Camilos soloplade Solo ved man at der er noget meget stort i vente. Stars' Jazzklub præsenterer 7 jazzkoncerter i sit første leveår, hvor man bla. også kan møde Malene Mortensen, Lennart Ginman og DR Big Band.
Stars: www.stars.dk

Picnic på banen igen
Århusbandet Picnic har eksisteret i over 20 år, er nu klar med deres syvende album. Maximum misery tour hedder pladen og er en fortsættelse ud i deres kompromisløse omgang med musikken, i grænselandet mellem rock, punk, funk, avantgarde og jazz.
Picnic: http://www.picnic-int.dk

Frisell og DeJohnette sammen
2001 optrådte Bill Frisell og Jack DeJohnette sammen på Earshot festivalen i Seattle. Nu udkommer musikken fra koncerten på CD'en The elephant sleeps but still remembers på pladeselskabet Golden Beams Productions.

Ingen kommentarer: