fredag, december 18, 2009

Hans Ulrik: Slow procession (Stunt)

Malerisk tristesse

Hans Ulrik har med sit saxofonspil været vidt og bredt omkring. I eget navn har han lavet flere væsensforskellige plader. Lige nu er han medlem af DR Big Band og sideman i bla. fusionsbandet Santa Cruz, men har også tid til at lave sin egen musik. Den nye plade Slow procession er Hans Ulriks 13. plade på Stunt records. Slow Procession fremstår som en foreløbig kulmination på det arbejde, han påbegyndte på Blue & Purpe fra 2004 og fortsatte på Tribal dance fra 2006.
Det er Hans Ulriks egen musik der spilles. Denne gang af en nordisk jazzsupergruppe, med musikere der alle har skabt en karriere i eget navn. Her kunne man godt blive bekymret for at det kom til, at handle om musikere der vil sætte sig i fokus på andres bekostning. Det er så overhovedet ikke det, det drejer sig om på Slow procession.
Pladen er en ensembleplade, hvor Hans Ulrik's kompositioner følges af musikerne. Men det høres også at han har tænkt på de enkelte musikere i kompostionerne. Musikken vokser frem af kvintetten og fremstår som et hele, hvor hver enkelt musiker virker som værende lige vigtig.

Bandet består af Kasper Tranberg på trompet, svenskeren og bassisten Anders Jormin og de to nordmænd Eivind Aarset på guitar og Audun Kleive på trommer. Sammen med Hans Ulrik har de lavet en åben freeformplade, der til tider sender ens tanker i retning af pladeselskabet ECM. Pladen er en helstøbt sag med en tone af tristesse, hvor der males detaljerigt og enkelt på samme tid.
Hans Ulrik: www.hansulrik.dk

Ingen kommentarer: