onsdag, december 17, 2014

The Stoner: Kinder call (Hoob Records) LP

 Det er ti år siden at de udgav deres første album. Svenske The Stoner med saxofonisten, basklarinetisten og fløjtenisten Nils Berg i spidsen har holdt sammen på den samme besætning hele vejen. Pianisten Jonas Östholm, bassisten Nils Ölmedal og trommeslageren Jon Fält er Bergs sikre støtter. Det er deres femte album. De har indspillet musikken foran publikum i det tidligere kapel på Sabbatsberg Sjukhus i Stockholm. Det er blevet til et besættende lækkert album. Der er et intenst nærvær  i musikke. Det er i særdeleshed, når Berg spiller på basklarinetten at der sker noget. 

I pressematerialet beskriver Nils Berg inspiration fra columbiansk techno, Georg Riedels sommersverige, modaljazz a la Coltrane og mørk dystopi. Det er grundlæggende musik som man har lyst til at byde velkommen i stuen. Det er gennemført og afbalanceret. The Stoner er spirituel og sjælfuld jazz med en underspillet sitren. 

Kinder Call udgives på en brunlig guldagtig vinyl (forgive me, jeg er farveblind) og pladecoveret er et silketryk, hvor der er et farvespil i trykfarven. Det er en meget anbefalelsesværdig udgivelse til jazzvinylfetichister med hang til ny jazz, hvor der er kant uden at det smadrer højtalerpappet.

Ingen kommentarer: