lørdag, september 30, 2017

Magnus Lindgren: Stockholm Underground (ACT) LP/CD/DL/stream

For nylig var der en tråd omhandlende jazzfløjtenister i facebookgruppen jazzogvinyl. Her blev der nævnt så mange, at ingen nærmest var glemt. Hubert Laws, Joe Farrell, Herbie Mann, James Newton, Björn J:son Lindh, Jeremy Steig etc. Der var også en der anbefalede Herbie Mann's legendariske album Memphis Underground. Her spiller Mann bl.a. Sam & Dave's Hold on I'm coming og Aretha Franklin's Chain of Fools. 

Sidstnævnte finder man også på den svenske fløjtenist (og saxofonist) Magnus Lindgrens nye album Stockholm Underground, der helt bevidst har ladet sig inspirere af titlen på Mann's album. Efter at have hørt pladen, må jeg hellere tilføje Lindgren til tråden over de jazzfløjtenister, der er værd at bruge tid på.

Pladen starter med Testify og her kunne man godt synge Superfly i stedet, da den placerer sig tæt op ad Curtis Mayfield klassikeren. Nummeret sendes godt ud i verden med bluessangeren Eric Bibb i den vokale front, der giver autencitet og feeling. Lige præcis autencitet og feeling er der masser af på albummet, der er 70'er funky. Risikoen ved at gå den vej er stor. Det kunne meget let blive en blegfersk omgang funk. Det er det ikke blevet. Selv den megalumre udgave af Whiter shade of pale har charme, selvtillid og lækkert hår.

Ingen kommentarer: