mandag, juni 11, 2018

Cassius Lambert: Symmetri (Kaprifol Records) CD/DL/stream

Hvis nu det intelligente fænomen Thundercat alias Stephen Bruner kom fra en lille svensk by i stedet for Los Angeles, så ville han have heddet Cassius Lambert alias Pelle Lindsjö. Cassius Lambert er bassist ligesom Thundercat. Det musikalske udgangspunkt er hip hop, funk og fusionsjazz med mange friheder. Lighederne er mange. Den mest slående lighed er dog evnen til, at bevare overblikket i nogle komplicerede arrangementer, hvor genkendeligheden får lov til, at råde side om side med det ukendte. Cassius Lambert holder mange bolde i luften og smider også gerne jongløren op i luften. Det lyder vildt på skrift. Det er det også, når der skal lyttes.

Efter at han debuterede som 19 årig i 2015 med albummet Quote, der også kan anbefales, hvor han lavede et overbevisende moderne fusionsjazz album er turen kommet til et album, hvor han tør satse mere. Komplekse arrangementsmæssige strukturer, som det kendes fra den klassiske musik anvendes sammen med den rytmiske musiks mere direkte tiltaleform. Her er minisymfonierne Hav i 3 dele og Kontraster i 2 dele albummets højdepunkter. Der er blevet plads til masser af lækre detaljer, hvilket gør at det er et album, man ikke bliver færdig med foreløbig. Han har samlet en flok unge musikere omkring sig, hvor både guitaristen Charlotte Andersson og altsaxofonisten Ludvig Samuelsson imponerer i særlig grad.

Pelle Lindsjö er fortsat meget ung. Med dette udspil er der åbnet op for store forventninger til karrieren. Jeg er ikke kun imponeret, jeg er også godt underholdt. CD'en er pakket ind i flot cover i vinylsingle størrelse. Jeg fik sammen med udgivelsen også det underligste stykke merchandise ever! En karklud med et billede af Cassius Lambert. Ambitionsniveauet er tårnhøjt, afslappet og det indfries til fulde med albummet Symmetri.

Ingen kommentarer: