fredag, juni 15, 2018

Toft-Olsen: Four (Toft-Olsen) CD/DL/stream

Jazz, sang og luksus. Champagne, kærligheden og en hel nat forude. Her kommer kunstneren med advokatfirma-navnet Toft-Olsen ind i billedet. Han skaber lydtapetet til de indledende øvelser til parringsritualet. Der hvor der kigges dybt i øjnene. Der hvor alt opsluges i kærlighedens sorte hul. Mens lyden af vokaljazz summer gennem kroppen i selskab med hormoner og kærlighed.

Der er udvalgt 11 numre fra jazzens overflødighedshorn. Mange af dem er sange, hvor der siden er sat tekst på, som feks. Miles Davis’ Four, som Jon Hendricks har sat ord på eller Thelonious Monk’s *Round Midnight som Bernie Hangmen har sat ord på. Det er med andre ord et dejligt velkendt terræn, som jazzlytteren bevæger sig ind på. Musikken spilles erfarent og stilsikkert af Heine Hansen på piano, Thomas Vang på bas og Morten Lund på trommer. 

Toft-Olsen har ikke tidligere optrådt med denne musik offentligt. Han har skrevet flere bøger om sangteknik og undervist sangere fra konservatorier og skuespilskoler. Hyggen er sikret og hjemme med albummet, hvor en altmodisch stemning emmer ud af højtalerne.
Bonusinfo:
Toft-Olsen spiller på Bispetorv i Aarhus d. 17. Juli kl. 12.30 i forbindelse med jazzfestivalen.

Ingen kommentarer: