mandag, januar 11, 2021

Hej Jazz: Jazzen på genvisit (Jaevn) stream

 

Den erfarne jazzpædagog, komponist og sanger Morten Mosgaard, der tidligere har lavet børnejazzplader under navnet Morten Musik, har samlet et velspillende og historiefortællende jazzband i projektet Hej Jazz. De spiller jazz der rammer børnehavefolket lige midt i maven, benene, ørene og øjnene - ja hele kroppen. Det er jazz, der er i respektfuld øjenhøjde med sine lyttere - der både kan høres og mærkes af børn og deres forældre.


Der er hittet En dag i børnehaven, der handler om at børnehaven har købt et jazzorkester, der både spiller til frugtspisning, når man skal have flyverdragten på eller ude på legepladsen. Der er nummeret om tælleturen til Tanzania, hvor børnene både får lov til at være flyvemaskine, jetjager og andet godt. Den følges op af instrumentalfesten Fela, der med sine afrorytmer sætter gang i børnehavens dansegulv.


Hej Jazz består af Morten Mosgaard på vokal og en række fremtrædende yngre danske jazzmusikere; Maria Dybbroe på altsax, Jonathan Schou på tenorsax, Nikolaj Bugge på guitar, Frederik Sakham på bas og Frej Lesner på trommer. Det er en sand fornøjelse at lytte til ens favoritgenre, som den kan serveres for småfolk, når det gøres på så medrivende vis.

Åh, bare man var fire år igen...

Hej Jazz

Ingen kommentarer: