tirsdag, oktober 31, 2023

Jakob Buchanan & Aarhus Jazz Orchestra: Song & Wind (Our Recordings) CD/digital

 

Det er imponerende hvordan Aarhus Jazz Orchestra kan blive ved med at overraske. Indenfor kort tid er der landet to nye plader hos mig, hvor big bandet medvirker. 

På den her, er det med en gammel kending i Aarhus Jazz Orchestra sammenhæng. Han har selv været fast trompetist i orkestret. Nu er  han aktuel med tredje plade sammen med Aarhus Jazz Orchestra. Den første, Requiem fra 2015 gav jeg Jakob Buchanan årets Jazznytpris for. 

Song & Wind bliver fremført af Jakob Buchanan på trompet, Marilyn Mazur på percussion, big bandet og Københavns Drengekor under ledelse af Carsten Seyer Hansen. Musikken er en hyldest til naturens fire elementer. 

Vi bringes godt og meget dynamisk gennem mange forskellige stemninger. Kor, percussion, trompet og big band indtager forskellige roller og taler sammen. Det er et storladent stykke big band musik. Det grænser på mange måder op til den klassiske musik. 

Song & Wind er yderst vellykket og sætter en høj standard. I øvrigt er det dejligt at høre Buchanans trompet så meget som det er tilfældet på pladen. Måske han en dag igen får lyst til at lave jazz i en mindre sammenhæng, hvor hans smukke trompettone får endnu mere plads.

Jakob Buchanan

Ingen kommentarer: