søndag, januar 09, 2005

Jazznyhed

Vinterjazzen er snart over os. Du kan selv finde et sted i nærheden af dig, hvor der er noget jazzzz på www.vinterjazz.dk , i dagene 21. januar til 30. januar. Bl.a. er Hans Ulrik, Bugpowder, Pernille Bevort, New Jungle Orchestra og den finske vinder af Young Nordic Jazz Comets, Kvalda (du kan lytte til deres musik ::HER::)at finde flere steder ude i landet.

Der findes jo et hav af nomineringer og prisfester, en af dem er Steppeulven, som foreningen af danske Musikkritikere står bag. Deres opfattelse af "musik" drejer sig stort set om rock i bred forstand. Men men, Kresten Osgood har sneget sig ind i det fine selskab og er nomineret som årets musiker. Det er da herligt, for netop Osgood hører jo ligeså meget hjemme ved en "rock" prisfest som ved en "jazz" prisfest og iøvrigt også en "hiphop" prisfest og som rosinen i pølseenden kan vi da ligeså godt tage en "elektronisk musik" prisfest med. I 2004 gjorde Osgood sig bl.a. bemærket på CD-udgivelser med Tys Tys, Autofant, Ikscheltaschel, Caroline Henderson, MT Lærkeland, Purple Violets, Babop, T.S. Høeg og Leonard Cohen hyldesten På danske læber. På koncertscenen optrådte han udover med flere af de ovennævnte, til Folketingets koncert til Frederik & Mary, i Michael Blakes gruppe Blake Tartare etc. Så, hvis han ikke får en pris ved det der Steppeulvshalløj, så er det nok fordi, at der er anden der får den....Prisfesten løber af stablen d. 27. januar, og Osgood optræder med både Caroline Henderson og Ikscheltaschel.

På det seneste er der udkommet følgende danske Jazzplader
Kurt Larsen: Poeta (Olufsen) med bl.a. Jan zum Vohrde og Aage Tangaard
Donau Swing: Donau Swing (Music Mecca) md Bl.a. Kristian Jørgensen
Purple Violets: Purple Violets (Stunt) med Osgood, Sam Rivers og Ben Street
String Swing: Blue hat (Stunt) med Søren Siegumfeldt, Jacob Gurevitch, Jacob Fischer, August Engkilde, Richard Galliano, Josephine Cronholm, Rune Olesen, Afonso Correa og Peter Fuglsang
Marc Bernstein 4: Kibrick (Music Mecca) med Marc Bernstein, Jacob Anderskov, Nils Davidsen og Stefan Pasborg
DR Big Band: Cuban Flavour (Cope)
Ibrahim Electric: Meets Ray Anderson (Stunt) med Niclas Knudsen, Jeppe Tuxen, Stefan Pasborg og Ray Anderson

Norge og elektronisk musik viser atter flaget. I det engelske magasin The Milk Factory
er der 6 norske artister på deres top 20 over årets udgivelser. Deathprod er nummer et, Susana & The Magical Orchestra er nr. 4. Begge disse kunstnere udgives på Rune Grammofon, som Arve Henriksen på plads nr. 7 ligeledes udgives på. Derudover finder vi Lars Horntveth, Biosphere og Wibutee på listen.

Susi Hyldgaard har et trofast publikum i Tyskland. I april måned er hun igen på turné i det tyske. Denne gang med et band bestående af Hot'n'Spicy violinisten Bjarke Falgren, Jannik Jensen på bas og Anders Pedersen på trommer. Der er et nyt album på vej med Susi Hyldgaard. Denne gang samarbejder hun med Dickon Hinchcliffs, som er violinist i det britiske rockband Tindersticks.

Den svenske sanger Viktoria Tolstoy, som var på den svenske top 20 med sin seneste CD, Shining on you, udsender i slutningen af april et nyt album. Denne gang sætter hun fokus på svenske komponister som Jan Johansson, Esbjörn Svensson, Lars Danielsson, Jakob Karlzon og flere andre. Pladen kommer til at hedde My swedish heart, og udgives af det tyske selskab ACT.

Den amerikanske bassist Kyle Eastwood optræder i Århus Musikhus' foyer d. 4. marts. Eastwood er siden sin sidste udgivelse på Sony flyttet til London, og har lige udgivet CD'en Paris Blue på Candid Records, sammen med britiske musikere. Han er desuden lige blevet færdig med musikken til filmen Million dollar baby, som er instrueret af farmand Clint.

Den italienske trompetist Paolo Fresu udsender d. 21. januar, sammen med sin kvintet albummet Kosmopolites på Blue Note. På pladen spiller han musik af den italienske pianist Roberto Cippelli. Paolo Fresu er en af de vigtigste europæiske jazzmusikere i dag, og har samarbejdet med stort set hele eliten fra Europa og iøvrigt også med en hel del fra USA. Du kan besøge hans site ::HER::
Det er vel ved at være et halv år siden, jeg første gang skrev at nu kommer der en plade med Povo (Lars Vissing & DJ Wunderbaum), nu er det efterhånden også ved at være sandt. Pladen kommer på gaden i uge 8, og hedder stadig We are Povo, og udgives af det opfindsomme Stockholmske skivbolag Raw Fusion.

Hva' mon det koster at blive ejer af hele Fantasy Records bagkataloget. Det blev afsløret i efteråret, da Concord Records købte hele baduljen for 80 mio $, og dermed sikrede at nogle af jazzhistoriens største kunstværker forblev på uafhængige hænder.

Ingen kommentarer: