søndag, januar 30, 2005

Jazznyhed

Det danske jazzmiljø blev ikke forbigået ved Steppeulv prisfesten i torsdags. Kresten Osgood blev årets musiker, og det er jo velfortjent. Jeg skrev for et par uger siden, at jeg håbede at prisen gik til ham. Det har dog næppe haft nogen indflydelse på juryens afgørelse..
Pianisten Kasper Villaume medvirker på årets sang, Man binder os på... med Outlandish, og til sidst skal det også fremhæves at at Osgood og fætteren Søren Kjærgaaard, begge medvirker på pladen Leonard Cohen -på danske læber, som blev kåret som årets idé.
Simon Spang-Hanssen er klar med et nyt projekt, hvor han samarbejder med franske musikere. Denne gang er det med Franck Tortiller på vibrafon og marimba , Yves Torchinsky på bas , Francois Laizeau på trommer og Spang-Hanssen på tenorsax. En intens live i studiet kvartetindspilning med nogle af Spang-Hanssens gamle venner fra Paris; musikken bevæger sig rundt i den moderne jazz, med kompositoriske indflydelser fra bla. Monk og Shorter, og med dufte og farver fra Afrika, Brailien....
Pladen hedder Noctiflore og udkommer på det schweiziske pladeselskab Altrisuoni, i løbet af februar.
Kvartetten spiller på Copenhagen Jazzhouse d. 6. maj.
Bassisten Niels Ryde turnerede i efteråret rundt i landet med det østrigske verdensnavn, Wolfgang Muthspiel på guitar. Der var afsat tid til en pladeindspilning i Mox-studiet, og resultatet af det, kan høres til april, hvor hele herligheden udkommer på CD, på Music Mecca. Gruppen optræder igen til sommer, hvor de kan opleves i Århus og København til jazzfestivalerne.
Bassisten Morten Ramsbøl har før turneret rundt med sit fantastiske orkester, med bl.a. Hans Ulrik på sax og Morten Lund på trommer. Nu har han en sangerinde med. Det drejer sig om Karen Busck, som vi ikke kender fra jazzscenen, men fra popsammenhænge. Det bliver spændende at høre, hvad det kaster af sig rent musikalsk. Der bliver i starten af april mulighed at høre orkestret i bl.a. Jazzhouse, Vejle, Dexter og Musikcaféen i Århus.
Saxofonisten Christian Winther indspiller en ny plade i starten af marts, i New York. Med sig har han pianisten Richard Johnson, som henrykkede publikum i Danmark, under Winthers seneste DK-turné. Pladen bliver med Winthers egne kompositioner, og udsendes af Steeplechase.
The Organizers tager i påsken til USA til et angagement i Bob Rockwells hjemby, Minneapolis. Det drejer sig om 4 dage i klubben Artists Quarter fra d. 24-27 Marts. Læs mere ::HER:: hvor man bl.a. kan se et klip med den forrygende organist Billy Holloman. Kjeld Lauritsen skal deltage i Organ Battle hvor klubbens 2 Hammond orgler (For kendere: Det er et C3 og et B3) kommer i brug samtidig.
Sidste gang lovede jeg nogle links til amerikanske jazzanmeldelser.
New York Times
Her residerer skribenten Ben Ratliff. Hvis du skal bruge NY Times' site skal du registreres, men det er gratis, og er mere end det ene minut værd, det tager at registrere sig. Du finder deres musikside ::HER::
Downbeat
På deres site finder du en kort uddrag fra magasinets anmeldelser ::HER::
All About Jazz
Kæmpemæssig anmeldersektion: Du kan bl.a. finde en anmeldelse af Bob Rockwell's Bob's Wilder, hvor de skriver: "Here's another album to file under “p” for “pleasant surprises.” Du finder anmeldelserne ::HER::
Jazz Review
Vanvittigt mange plader der er anmeldt her. Jeg er bl.a. stødt anmeldelser af plader NYNDK (med pianisten Søren Møller) og Ulf Wakenius' Forever you. Du finder siden ::HER:: hvor du også kan prøve en Jazz Trivia test.

Ingen kommentarer: